Zdravje
1631 ogledov

V zameno za hitrejši pregled, izdelava nadstreškov in poleti s helikopterjem

Zdravniki Anže Petkovšek Prizor iz slovenske zdravstvene ustanove.
Afera preskakovanje čakalnih vrst v UKC Ljubljana

Po dveh letih in pol od odmevnih hišnih preiskav, ki so razkrile domnevno podkupovanje v UKC Ljubljana za preskakovanje čakalnih vrst pri določenih zdravnikih, odmevna afera prihaja na ljubljansko okrožno sodišče, kjer je za četrtek razpisan predobravnavni narok zoper deset oseb in dve podjetji.

Prvoobtoženi, nekdanji hišnik Uroš Smiljič naj bi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana več let veljal za nekakšno sivo eminenco, ki lahko uredi kar koli.

Kot so po hišnih preiskavah oktobra 2016 poročali mediji, naj bi skladiščnik, ki se je predstavljal tudi kot strokovnjak za računovodstvo ali celo kot pomočnik direktorja, med ljudmi veljal za nekoga, ki lahko vse uredi, tudi obravnave mimo čakalnih vrst v zameno za nagrade.

Za tovrstne usluge naj bi v nekem primeru prejel celo 20.000 evrov, v drugih pa tudi različne dobrine. Soobtoženima zdravnikoma Radu Janši z interne klinike in Tomažu Malovrhu s kirurške klinike pa naj bi obljubil izdelavo hišnega nadstreška oz. polet s policijskim helikopterjem, čeprav sta oba očitke zavrnila in zatrdila, da sta bolnike, ki jih je priporočil Smiljič, pregledovala izven delovnega časa ali v času za malico.

Sprejemanje oziroma dajanje daril

Predobravnavni narok v t. i. aferi preskakovanja čakalnih vrst v UKC Ljubljana; specializirano tožilstvo nekdanjemu zaposlenemu v UKC Urošu Smiljiču, zdravnikoma Radu Janši in Tomažu Malovrhu ter nekaterim fizičnim osebam in podjetjem očita sprejemanje oz. dajanje daril z namenom preskakovanja čakalnih vrst v bolnišnici, je na ljubljanskem okrožnem sodišču v četrtek zjutraj. 

stavka Preskakovanje vrst Slovenija Izsledki nadzora nad zaposlitvijo Smiljića naslednji mesec Ljubljanska urgenca UKC Ljubljana Slovenija Kriminalistična preiskava na UKC Ljubljana

"

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.