Zdravje
3414 ogledov

Več kot 80 odstotkov jih ne spoštuje ukrepov, ne znajo našteti simptomov

Koronavirus, Brazilija Profimedia
Raiskava kže, da več kot 80 odstotkov Britancev ne upošteva priavil glede samoizolacije, v kolikor imajo simptome covia-19 oziroma če so bili v kontaktu z obolelim.

Raziskava londonskega King's Collegea je poleg omenjenega odstotka postregla še z ugotovitvijo, da večina državljanov ne zna našteti vseh doslej znanih simptomov okužbe z novim koronavirusom. 

Raziskava postavlja pod velik vprašaj učinkovitost britanskega programa spremjanja, testiranja in izoliranja državljanov, medtem ko premier Boris Johnson zoper širjenje okužb uvaja nove ukrepe. 

Zaskrbljujoči podatki 

Raziskava je pokazala, da je le 18,2 ostotka Britancev, ki so pri sebi v zadnjem tednu dni opazili simptome covida-19, odstalo v hiši zaradi preventivnih ukrepov, le 11,9 odstotka tistih, ki so pri sebi opazili simptome, je zaprosilo za testiranje. 

Ugotovitev je tudi, da je le 10,9 odstotka Britancev takšnih, ki so pristojne obvestili, da so bili v bližjem kontaktu z obolelo osebo oziroma da so v resnici ostali v izolaciji predpisana dva tedna. 

Vlada v Londonu je sicer nedavno odredila visoke denarne kazni v primeru kršenja odrejene karantene, medtem ko bodo socialno ogroženim, ki jim bo odrejena karantena, denarno pomagali. 

Raziskava je pokazala še, da so se razlogi za neupoštevanje ukrepov izolacije gibali od neprepoznavanja vladnih odločitev do neprepozavanja simptomov bolezni. 

Študija vključuje podatke, ki so jih zbrali med 2. maracem in 5. avgustom, v njej je sodelovalo skoraj 32 tisoč ljudi, starejših od 16 let. 

Zdravje Hrvaška študija: Število teh zastrupitev bistveno večje, kot pred epidemijo

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
 • SonnyBlack 05:48 29.september 2020.

  buahaha,simptomi ki si jih sproti namisljujejo... ukrepi popolnoma nepotrebni... in tudi jih ne bomo upostevali vec nobenih... druzli se bomo hodli naokoli in sirili vest kak je ta korona ena velika laz... politiki in strokovnjaki ...zal,zjebali ste si zaupanje v ...prikaži več vse...in pocasi boste se mogli pripravit na najhujse...da vam bo narod zacel harat po drzavi z vandalizmom in podobno...po vas si bomo prisli...da vas zakurimo

 • Avatar ovca
  ovca 19:20 28.september 2020.

  Simptomi covida (ce se ne motim): vrocina,suh kaselj,utrujenost,bolece grlo,izguba okusa,voha,diareja,tezave pribdihanju... Enako kot pri mocnem prehladu,ki ga spremlja astma. Potem pa naj laik loci,ce se dohtarji ne brez magicnega testa...haloooo

 • lolekbolek 15:26 28.september 2020.

  Pa sej je vsak simptom sedaj simptom korone, šokantno da je folku vseeno za te simptome korone. PS: Začeli ste brisati komentarje in članke, v katerih je izpostavljeno, da LAŽETE, ZAVAJATE, OBRAČATE ŠTEVILKE, MAPIHUJETE, USTVARJATE PANIKO, VEČ KOT POL LETA. ...prikaži več Upam da se vam to ne bo odbilo v glavo ;)

Sorodne novice