Zdravje
1986 ogledov

Vodja WHO: "Pandemija novega koronavirusa ne bo zadnja"

WHO
Generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus je posvaril, da trenutna pandemija novega koronavirusa ne bo zadnja tovrstna kriza. Pozval je k vlaganju v zdravstvene sisteme.

Kot je v posnetku, objavljenem ob današnjem prvem mednarodnem dnevu pripravljenosti na epidemije dejal Tedros, je novi koronavirus v zadnjih 12 mesecih obrnil svet na glavo in prinesel daljnosežne posledice za družbe in gospodarstva.

A pandemija sama ni bila presenečenje, sploh ker so bila v zadnjih letih večkrat podana svarila pred tovrstno možnostjo in tudi pred nepripravljenostjo sveta, je dejal. "Zgodovina nas uči, da to ne bo zadnja pandemija in epidemije so del življenja," je še dodal.

K temu da bi "naši otroci in njihovi otroci podedovali varnejši, odpornejši in trajnejši svet", bi lahko pripomoglo boljše vlaganje v javno zdravstvo, je menil. "Vsi se moramo učiti iz lekcij pandemije," je dejal.

Ljudi, živali, planet

To sicer vključuje ne le vlaganje v zdravstvo, temveč celovit vladni in družbeni pristop k boljši pripravljenosti. Pandemija je po njegovih besedah izpostavila tesno prepletenost med zdravjem ljudi, živali in planeta, kar terja enoten pristop, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Učilnica Slovenija Ni še gotovo, ali bodo šli otroci 4. v šolo, Janša povedal, kdaj bo padla odločitev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.