Zdravje
2975 ogledov

WHO resno opozarja Evropo

covid-19 Epa
Slabšanje epidemioloških razmer in vse resnejša opozorila.

Evropska pisarna Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je danes pozvala k previdnosti med božičnimi prazniki. Predlagajo, da se ljudje družijo v manjših skupinah in se pred tem testirajo. Medtem na slabšanje razmer nakazuje tudi danes objavljeni zemljevid Evropskega centra za nadzor in preprečevanje bolezni (ECDC).

"Soočamo se z dvema zelo nalezljivima različicama, ki imata potencial dodatno obremeniti že tako preobremenjen zdravstveni sistem," je povedal regionalni direktor WHO Hans Kluge.

Prepričan je, da bi se morali vsi, ki se lahko, cepiti s poživitvenim odmerkom. Tudi proti omikronu je cepljenje najboljša pot, da se prepreči težji potek bolezni ali smrt, je dodal.

Na slabšanje razmer opozarja tudi ECDC. Večina Evrope je namreč obarvane rdeče ali temno rdeče, slednje barve ostaja tudi Slovenija. Izjema na zemljevidu je Romunija, ki je večinoma oranžna, deli pa tudi zeleni. Še nekaj oranžnih območij je sicer v Italiji. V celoti temno rdeče so poleg Slovenije med drugim še Češka, Avstrija, Slovaška, Hrvaška in Madžarska.    

Švedska Virus se širi Svet Panika na Švedskem: Zaradi covida dodatni ukrepi in nova pravila Covid-19 Slovenija Zdravje Novi podatki: Omikron udaril, tako se gibljejo zadnje številke          

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • andrej1 13:33 17.december 2021.

    Spet novinarjev prosti spis oz. populistični zmazek? Plačilo po številu omemb za cepljenje?

  • suineg7878 19:54 16.december 2021.

    WHO s podporo "okultnih paraznastvenikov"...

  • Maxman 19:46 16.december 2021.

    Sem bral dober trač ; Baje je corona test za ljudi. Tisti, ki ga ne opravijo se gredo cepit.