Zdravje
2352 ogledov

Za poživitveni odmerek priporočajo cepivo Janssen

Cepljenje, covid-19 Epa
Priporočilo vendarle za določeno skupino.

Svetovalni odbor pri ameriški Upravi za hrano in zdravila (FDA) je v petek priporočil izredno uporabo poživitvenega odmerka za cepivo proti covidu-19 podjetja Johnson & Johnson. FDA je pred tem že odobrila poživitveni odmerek cepiv proti covidu-19 podjetij Pfizer in Moderna.

V ZDA so v uporabi le omenjena tri cepiva, pri čemer je bil doslej dovolj le en odmerek cepiva Johnson & Johnson in po dva odmerka cepiv Pfizerja in Moderne.

Za cepivo Johnson & Johnson svetovalni odbor priporoča poživitveni odmerek dva meseca po prvem odmerku, vendar tako kot pri drugih dveh cepivih le za starejše od 65 let in tiste, pri katerih obstaja tveganje za hujši potek bolezni covid-19.

O priporočilu mora sedaj odločiti še vodstvo FDA, podoben postopek pa morajo izpeljati še pri Centru za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC).

Cepljenje v Sloveniji Slovenija Afera s cepivom Janssen se nadaljuje: Vlada ignorirala NIJZ in stroko Cepljenje Slovenija Tega pomembnega podatka o cepljenju v Sloveniji nimamo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Adam_Jefferson 15:57 16.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • patriot5 11:29 16.oktober 2021.

    Odločijo se naj. Kopirano iz članka na zurnal24.si, Epidemiološka stroka meni, da zaščita traja neomejeno, so sporočili z vlade.

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 11:16 16.oktober 2021.

    V kolikor se boste odločili za cepljenje proti Covidu, ne boste vedeli, kljub izbranemu proizvajalcu cepiva ali vas bodo res cepili s cepivom, ki ste ga izbrali.