Zdravje
2695 ogledov

Zadnji podatki: Padec števila novih primerov nižji, kot bi želeli

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
Število potrjenih primerov še vedno pada, a ne tako izrazito, kot bi si želeli.

V četrtek so bili potrjeni 1.203 primeri okužbe z virusom SARS-CoV-2. Opravljenih je bilo 4.997 testov PCR, od katerih je bilo 24 odstotkov pozitivnih. Opravljenih je bilo tudi 79.587 hitrih testov. 

Število potrjenih primerov je sicer nižje kot prejšnji četrtek, a le za 78 primerov oziroma 6 odstotkov. Prejšnji četrtek je bilo potrjenih 1.281 novih primerov okužbe, saj je bil pozitiven vsak četrti od 5.036 opravljenih testov PCR. 

Štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev po novem znaša 785, medtem ko je sedemdnevno povprečje potrjenih primerov 1.101. 

Do zdaj je bilo potrjenih več deset primerov različice omikron, pri čemer je že prišlo do lokalnih prenosov. Pričakujemo lahko, da bo število potrjenih primerov omenjene različice v prihodnjih dneh še naraščalo. Na podlagi podatkov iz tujine lahko pričakujemo, da bo število primerov poskočilo, saj je omikron poseben v tem, da lahko delno zaobide imunost, tako tisto pridobljeno s cepljenjem kot po preboleli bolezni. 

Vlada je, da bi zajezila širjenje bolezni, sprejela več ukrepov, ki bodo veljali v času praznikovSpremenila so se tudi pravila za karantene. 

Pričakujemo lahko, da se bodo še spremenila tudi priporočila glede cepljenja. Cepljenje s poživitvenim odmerkom cepiva proti covidu-19 je po besedah predsednice Zdravniške zbornice Slovenije Bojane Beović smiselno tudi za polno cepljene prebolevnike.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • si_rob 16:50 24.december 2021.

    Billi je povedal, da bo vsega konec že februarja. No, ker se je "zaletu", je to hitro popravil z besedami, da najhujše šele prihaja. Le koga ni poslušal dovolj dobro???? Naš komik, pardon kemik Jerala napoveduje konec tudi februarja. Se ...prikaži več bo tudi on popravil?? Bomo videli kmalu!!!

  • Julie_Sibley 12:48 24.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • alexander6 12:19 24.december 2021.

    Kaj je naredil komunjar jajo za narod? Ga pokradel ,zapufal in zaprl v kletke,še kaj?