Zdravje
1902 ogledov

Zakaj so vodene vadbe tako drage?

Denar Profimedia
S pomočjo Instagrama smo zbrali vaša vprašanja o fitnesu. Za odgovore smo prosili Dejana Bizjaka, ustanovitelja Legionar Gyma, po izobrazbi profesorja športne vzgoje.

Če smo specifični in vzamemo vodeno funkcionalno vadbo je to zato, ker je omejeno število vadečih na vadbi. Če je slučajno vadečih glede na prostor več, se mora zagotoviti tudi dva trenerja na skupino, saj je le ta prilagojena na pristop, ki omogoča trenerju pregled nad vadečim in vsakomur omogoča kvalitetno vadbo.

Na teh vadbah se obravnava osebni pristop z razliko od frontalne vadbe, kjer je trener recimo na odru, vsi ostali pa sledijo. Na teh vadbah je vadečih lahko več, cena le te vadbe pa je cenejša.

Fitnes | Avtor: Profimedias Profimedias

Kaj je prednost vodene vadbe? Zakaj ne moremo vaje kar pobrati z neta?

Marsikaj lahko poberete z interneta, vendar vam pogosto tam prikazujejo le določene treninge. Če bi želeli celotno sistematizacijo in vedeti za kaj je kateri trening namenjen, potem bi bilo lažje. Vendar pa to zahteva ogromno časa in sprememb pri vadbi. Tudi ni rečeno, da vam vsaka vadba ustreza, ker smo si ljudje različni.

Razlika je, da so vodeni treningi sestavljeni glede na cikle. Letni oziroma sezonski, 3 mesečni, mesečni, tedenski in pa na eno vadbeno enoto (trening). Če trening obiskujete redno, vam bo le ta zagotovil določen napredek, odvisno od vadbe. Poleg tega pa vam na vodeni vadbi trener pokaže vajo, vas popravlja, vam razloži zakaj se katera vaja sploh izvaja in čemu je trening namenjen.
 

Legionar Gym | Avtor: Legionar Gym Legionar Gym
 
Dejan Bizjak, po izobrazbi profesor športne vzgoje, je ustanovitelj vadbenega centra Legionar Gym. Je licenciran trener boksa in kickboksa, inštruktor fitnesa ter učitelj smučanja, nordijskega smučanja in plavanja.
 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.