Zdravje
1156 ogledov

Zaradi proticepilske sestre morajo cepljenje ponoviti

Cepljenje, covid-19 Epa
Zoper sestro so že vložili kazensko ovadbo.

V španski pokrajini Baskiji je ena izmed medicinskih sester kazensko ovadena zaradi lažnega cepljenja. Pristojni imajo dokaze, da je z lažnim cepivom cepila na deseteine otrok, skupaj preiskava poteka na skupini 400 otrok, ki jih je nedavno cepila. Ovadbo je vložilo tožilstvo skupaj z 42 starši lažno cepljenih otrok. 

Sum, da nekaj ni v redu, se je med drugim vzbudil pri eni izmed mam, Lauri Alonso, ki je ravno tako medicinska sestra. Svojo dve leti staro hčerko je pripeljala na cepljenje, ki je, kot je povedala za Euronews, nenavadno hitro minilo, poleg tega ji je sum vzbudila barva cepiva. 

Sum se je pojavil še pri nekaterih starših, ki so sprožili preiskavo. Pristojne zdravstvene oblasti so sprožile testiranje 50-tih otrok in ugotovile, da otroci, ki jih je cepila sestra, katere ime v medijih še ni znano, niso bili cepljeni v skladu s predpisi. Sestra jih je cepila z lažnimi rutinskimi cepivi. 

Zoper sestro zdaj poteka preiskava zaradi poneverbe in lažnih izdajanj potrdil glede cepljenja, pa tudi zaradi suma zločina zoper javno zdravje. 

Ena izmed mam je za Euronews povedala, da so jo - ko je na cepljenje pripeljala svojega 18-mesečnega otroka - presenetii komentarji sestre, češ da je najboljše cepivo zoper tetanus, če otrok bos hodi po travi. 

Za 400 otrok, ki jih je nedavno cepila omenjena sestra, so odredili ponovno cepljenje. 

ZD Ljubljana, čakalnica, ambulanta za neopredeljene V Sloveniji Zdravje Zakaj je brezplačno za 49-letnike, za 10-letnike pa ne? Mario Fafangel Slovenija Slovenija Fafanglovo zadnje sporočilo odločevalcem pred ukinitvijo skupine bolnišnica covid-19 pandemija epidemija virus ZDA Zdravje Zdravje Skrbi. Število primerov okužb v Avstriji narašča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:52 03.marec 2023.

    Bolj kot ta Euronews je to, Fakenews.