Zdravje
32184 ogledov

Zdravniki obsojajo in se množično ograjujejo od kolegov, ki nasprotujejo cepljenju

Intenzivna nega koronavirus Profimedia
»Iniciativa slovenskih zdravnikov« je objavila odprto pismo v katerem zahtevajo takojšnjo ustavitev cepljenje otrok in mladostnikov, hkrati pa kritizirajo tudi po njihovem mnenju nepreverjena cepiva. Slovenski zdravniki so se že množično ogradili od peščice, ki se je podpisala pod zahteve naslovljene stroki in politiki. V dvanajstih urah je peticijo podpisalo več kot 1.500 zdravnikov in zdravnic.

"Peticijo za javno ograditev od nekaj deset predstavnikov t. i. »Iniciative slovenskih zdravnikov« je v dobrih dvanajstih urah  podpisalo preko 1500 kolegic in kolegov. To je svojevrsten dokaz, da smo slovenski zdravniki precej enotni glede načina, kako premagati epidemijo," navaja zapis enega od prvopodpisanih zdravnikov Aleša Vesnaverja, objavljenem na spletni strani Zdravniške zbornice Slovenije.

Zdravnik slovenija Zdravje Presenetljiva statistika: Toliko obravnav so letos že opravili zdravniki

Zapisali so, da so s tem podprli tiste člane Zbornice, ki se skoraj dve leti posvečajo vsem oblikam preprečevanja in zdravljenja vseh, tudi najtežjih oblik bolezni. "S podpisom jim sporočamo, da imajo podporo stroke, ki sledi znanstvenim podlagam, ki so edina pot k čimprejšnjemu koncu epidemije."

Kaj piše v objavi Iniciative slovenskih zdravnikov

Peticijo je sprožila objava »Iniciative slovenskih zdravnikov«, v kateri politiko in stroko pozivajo k takojšnji ustavitvi cepljenja otrok in mladostnikov s Covid19 cepivi v Sloveniji. Zapisali so: "To je poziv zdravnikov, ki ZA ljudi želijo varen medicinski produkt, saj je eno od temeljnih poslanstev zdravništva – predvsem ne škoditi!" Svoje zahteve so dopolnili z izjavo, da Covid-19 ni otroška bolezen. "Otroci ne potrebujejo cepljenja, da bi bili zaščiteni pred boleznijo. Zdravi otroci imajo odlično imunost. V Sloveniji zaradi okužbe s SARS-CoV-2 virusom ni umrl noben otrok. Večinoma (do 80 %) otrokom stik s tem virusom ne povzroča težav in zanj ne vedo (so asimptomatski), ali pa zbolijo le z blagimi težavami. Po tako pridobljeni naravni imunosti otroci prispevajo k čredni imunosti."

Covid intenzivna enota UKC Maribor | Avtor: Janez Lencl, UKC Maribor Janez Lencl, UKC Maribor

Jelko Kacin Slovenija Zdravniki nad Kacina: "Koordinacija cepljenja ne deluje oziroma je sploh ni!"

V objavi z nekaj deset podpisniki, med katerimi so poleg zdravnikov tudi zobozdravniki, veterinarji in računalničarji, dodajajo tudi, da so mRNA in vektorska cepiva v tretji fazi kliničnih raziskav in (morebitnih) srednjeročnih in dolgoročnih zapletov po cepljenju še ne poznamo, da je njihova natančna sestava poslovna skrivnost in med drugim tudi to, da gre pri tehnologiji mRNA in vektorskih cepiv za gensko terapijo in prvo masovno dajanje takšne terapije v zgodovini človeštva, ki nikoli do sedaj ni bila odobrena v preventivne namene, niti za manjše število ljudi, kaj šele za masovno uporabo.

Covid-19, UKC Ljubljana Covid-19 Slovenija "Mladi zdravniki v prvih bojnih linijah slabše plačani od študentov"

Podpisi pod peticijo kar dežujejo

To je razburilo ostale Slovenske zdravnike in zdravnice. »Se čutim skrajno prizadeta in užaloščena, da si lahko peščica zdravnikov in drugih posameznikov vzame pravico in se okliče z imenom Slovenski zdravniki in tako navidezno tudi v mojem imenu širi strokovno družbeno škodljive ideje,« na spletni strani Zdravniške zbornice Slovenije navajajo le enega od odzivov več kot 1.500 zdravnic in zdravnikov, ki so se s podpisom peticije v prvih dvanajstih urah javno ogradili od navedb in dejanj nekaj deset predstavnikov tako imenovane »Iniciative slovenskih zdravnikov«. Do tega trenutka je po podatkih TV Slovenija peticijo podpisalo že več kot 2.500 zdravnikov in zdravnic.

zloraba punčka Žalostno Zdravje Komaj dveletni deklici zdravniki niso mogli pomagati

Besedilo peticije v celoti objavljamo spodaj:

Spoštovane članice, spoštovani člani Zdravniške zbornice Slovenije!

V teh resnično težkih časih, ko je epidemija Covid-19 naš zdravstveni sistem pripeljala na rob zloma, se je z odprtim pismom ponovno oglasila skupina, ki se je poimenovala »Iniciativa slovenskih zdravnikov«.

Gre za »kolegice in kolege« pa tudi avtorje drugih strok,  ki nasprotujejo cepljenju, nošnji mask in ostalim ukrepom v zvezi s pandemijo, nekateri celo zanikajo obstoj virusov. V zadnjem odprtem pismu znova navajajo neznanstvene trditve, prepisane z raznih proticepilskih strani, na koncu pa, v slogu proticepilskih gurujev, navedejo brez primerne umestitve v kontekst še spisek nesrečnih primerov (ki, žal, seveda obstajajo). Na omenjeno odprto pismo sta že odgovorila profesorja Jerala in Ihan. Tudi na Zdravniški zbornici so zatrdili, da bodo proti njim uvedli postopke. Proti nekaterim celo znova, saj so zaradi podobnih dejanj že bili obravnavani.

Kaj pa mi? Bomo še naprej tiha večina, ki le zmajuje z glavami nad nestrokovno, neznanstveno in nevarno pisarijo te glasne manjšine »kolegov?« Kdo sploh so ti »kolegi,« ki so si ošabno nadeli ime: »Iniciativa slovenskih zdravnikov?« Kot da bi teh trideset posameznikov govorilo v imenu vseh nas! Bomo to molče dopuščali in z molkom nehote podpirali?

Kaj lahko si predstavljate, kako se medicinsko nepoučena oseba, ki ni preveč naklonjena cepljenju, odzove, ko prebere njihove proticepilske pamflete. Seveda se ne cepi – in v to verjetno prepriča še koga iz svoje okolice. Le predvidevamo lahko, za koliko necepljenih, obolelih, hospitaliziranih in umrlih je krivo pisanje »Iniciative slovenskih zdravnikov«. Bomo to spremljali križem rok?
Ne. Naše trdno prepričanje je, da takšnih izpadov v lastnih vrstah v tako težkih časih ne smemo dopuščati. V prvi vrsti zato, ker »kolegi« s svojim početjem neposredno ogrožajo zdravje ljudi. Zdaj namreč nismo v navadnih, mirnih časih. Smo sredi hude pandemije, na robu zloma slovenskega zdravstva, »kolegi« pa javnost prepričujejo, naj se ne cepi. In ne nosi mask. Tu ne gre samo za nestrokovnost, temveč za nevarno šarlatanstvo. »Kolege« smo sodelavci in Zbornica dovolj dolgo pozivali, naj prenehajo. Niso. Verjetno je napočil čas, ko bi bilo prav, da se »kolegi« vprašajo ali je uradna, na znanosti utemeljena medicina, sploh njihova osebna izbira? S stališči, ki jih zagovarjajo, zagotovo ne bi mogli opraviti številnih izpitov na Medicinski fakulteti.

Zato je pomembno, da se javno ogradimo od nekaj deset predstavnikov tako imenovane »Iniciative slovenskih zdravnikov« in s tem podpremo tiste člane Zbornice, ki se skoraj dve leti posvečajo vsem oblikam preprečevanja in zdravljenja vseh, tudi najtežjih oblik bolezni. S podpisom jim sporočamo, da imajo podporo stroke, ki sledi znanstvenim podlagam, ki so edina prava pot k čimprejšnjemu koncu epidemije.

Zdravniška zbornica Slovenije je organ, ki med drugim nadzoruje in zagotavlja strokovnost svojih članov. Slovenski zdravniki, člani zbornice in imetniki veljavne licence, smo zavezani k medicini, utemeljeni na znanosti. Le takšna medicina je v najboljšem interesu bolnikov in jo od nas upravičeno pričakujejo tisti, ki pomoč iščejo v slovenskem zdravstvenem sistemu. »Kolegi« iz »Iniciative slovenskih zdravnikov« pa s svojim početjem ogrožajo javno zdravje, zato podpisani člani od Zdravniške zbornice zahtevamo, da proti njim ukrepa naglo in odločno. Vsak podpis pod omenjeno zahtevo je podpis za zdravje ljudi.

Komentarjev 54
  • Jewell_Hart 11:28 21.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • becar 10:51 21.november 2021.

    1500 podpisanih zdravnikov? Sem pogledal peticijo in vidim 22 podpisanih zdravnikov, ostalo pa mesarji, avtomehaniki, pleskarji, čistilke itd....

  • Avatar MS
    MS 10:19 21.november 2021.

    V Sloveniji za posledicami okužbe covid-19 umrlo že 5.044 oseb.