Zdravje > Življenjski stil
6297 ogledov

Brskajo po internetu in ne hodijo k maši

maša cerkev duhovnik
Starejši od 65 let imajo dušo milenijcev ...

Življenjski slog oseb starejših od 65 let je v resnici zelo mladosten, piše Italijanska tiskovna agencija Ansa.

Več kot polovica starejših (54 odstotkov) se počuti popolnoma udobno v globalni družbi. Kar 79 odstokov jih vsaj eno uro v tednu preživi na internetu. Redno gledajo televizijo, okoli 54 odstotkov jih gleda televizijo pogosto. Zanimivo je, da se verski dejavnosti vsaj eno uro na teden posveti le 15 odstotkov starejših.

Babica in vnukinja. Vseslovenska akcija Slovenija Projekt Glas generacije za povezovanje in proti osamljenosti

Hobiji in novosti

Obenem so po poročanju Anse tudi dobro informirani (87 odstotkov), imajo veliko hobijev in se želijo preizkusiti v novih stvareh (78 odstotkov). Kar 38 odstotkov starejših želi imeti doma sisteme, ki jih nadzorujejo pametni telefoni.

Okoli 47 odstotkov jih zanimata mode in trendi, na splošno pa so ponosni na svojo samostojnost. Je pa zaupanje v banke in njihove storitve nizko (58 odstotkov).

Gre za izsledke raziskave Swg za "Grey Scale Economy Lab", projekt, ki ga je promoviral Havas Pr. Po besedah ​​Riccarda Grassija, koordinatorja raziskave pri Swg, gre za "aktivno generacijo, ki se počuti mlado in željno raziskovanja nove digitalne dobe".

Več zanimivih informacij o posameznih generacijah lahko spremljate v sklopu našega novega projekta Glas Generacije TUKAJ

 

Komentarjev 7
  • NeAnonimni 15:05 02.marec 2020.

    Država se sprašuje, zakaj ji upokojenci ne zapuščajo stanovanj v zameno za mizerne rente.. cerkve se sprašujejo zakaj jim upokojenci ne zapuščajo stanovanj v zameno za raj v posmrtnem svetu.

  • popokatopetl 12:47 02.marec 2020.

    > "Glavno, da ne hodijo k maši... Kaj je to hudičev časopis?" --------------------- Hehe, nasedel farškim pravljicam o hudiču kot dežurnem krivcu za vse kar je slabo? Če bog obstaja, je hudič samo eden od njegovih obrazov ;)

  • mph 12:36 02.marec 2020.

    Zakaj pa bi bilo zanimivo, da se verski dejavnosti vsaj eno uro na teden posveti le 15 odstotkov starejših? Kaj to pomeni, da te ne more na stara leta srečat pamet, če te ni že prej?