Zdravje > Življenjski stil
18140 ogledov

Nekadilcem namenili šest dni dodatnega dopusta

kajenje znak prepoved Shutterstock
Dobra spodbuda za prenehanje kajenja.

Tokijsko podjetje za spletno poslovanje in trženje Piala je sklenilo, da bo vsem svojim zaposlenim, ki ne kadijo, namenilo šest dni dodatnega dopusta. Ugotovili so namreč, da njihovi kadilski kolegi na odmorih za kajenje preživijo precej časa, kar je nepošteno do nekadilcev.

Tzlepotazdravje 07.12.11, kajenje, cigaret, cigareta, foto: shutterstock kadilci Magazin Kako kadilce prepričati, da opustijo kajenje

Piala je program dodatnega dopusta zagnala septembra, potem ko se je eden od zaposlenih pritožil zaradi izgube časa, ki jo s kajenjem povzročajo njegovi sodelavci. "Naši prostori so v 29. nadstropju, zato kadilcu vzame najmanj deset minut že samo odhod do kadilnice v kleti in povratek v pisarno," je pojasnil tiskovni predstavnik družbe.

Dodal je, da se pogovori v kadilnici sicer vrtijo pretežno okoli dela, zato kadilci med svojimi odmori pogosto pridejo do novih idej in drug drugemu delijo nasvete.

V družbi so se kljub temu odločili, da bodo raje spodbudili nekadilce. Od začetka septembra so od 42 kadilcev med 120 zaposlenimi prenehale kaditi štiri osebe.

Kajenje v nosečnosti Zdravje Kajenje vpliva na jetra nerojenih otrok

Japonska ima glede kajenja manj stroga pravila kot mnoge druge razvite države, zato je tam manjši tudi pritisk na kadilce, naj opustijo svojo razvado. Po podatkih japonskega ministrstva za zdravje kadi okoli 28 odstotkov Japoncev in devet odstotkov Japonk.

Komentarjev 4
  • Simeon 15:45 02.november 2017.

    Kajenje treba prepovedat. A so prišli delat, ali uživat, kot pravijo eni kadilci. Saj ne uživajo, morajo, ker so pač odvisniki kot narkomani. V enem podjetju so delavcu zmanjšali plačp, ko so izračunali, koliko časa porabi za kajenje. Kasneje se ...prikaži več je odločil, da bo prenehal kaditi v službi in so mu spet povečali mesečni prejemek. Vpoštev pride samo denarna kazen.

  • igorgeus 13:30 02.november 2017.

    Naj raje začnejo merit učinkovitost kot pa čas zabit na delovnem mestu, pa potem na tej podlagi delit dopust.

  • Pepe007 11:24 02.november 2017.

    Pravilno

Sorodne novice