Zdravje > Življenjski stil
10855 ogledov

Profesorjeva metoda proti prehladu: Tako si boste najprej okrepili imunski sistem

Hitra in enostavna ruska metoda.

Prihajajo meseci prehladov in grip, da bi se jim izognili, je treba najprej okrepiti imunski sistem. Ugledni moskovski specialist kinezioterapije Dr. Sergej Bubnovsky predlaga preprosto metodo za krepitev imunitete.

Prehlad Imunoglukan Prihaja ... Zdravje Prihaja obdobje virusov in prehladov: Kako kašlja vaš otrok?

Po napornem dnevu, ko se mnogi šele zvečer vrnete domov, vam priznani doktor na moskovski univerzi predlaga ledeno kopel, v katero za petnajst sekund potopite noge. 

Po namakanju in tapkanju po vodi, ki ste ji dodali led, noge dobro obrišite in jim nadenite debele volnene nogavice. Že čez nekaj minut boste v nogah čutili vročino. Dr. Bubnovsky svetuje, da noge okopate s hladno kopeljo vsak drugi dan, to pa počnete redno vsaj 6 tednov.

Ste prehlajeni?

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Terapija učinkuje tudi v primeru prehlada, le da jo je takrat treba izvajati bolj intenzivno  V tem primeru noge namakajte vsake štiri ure in ni vam treba skrbeti, da si boste s tem poslabšali stanje, nasprotno, okužbo boste hitreje premagali.

Če je imunski sistem močan, se kljub izpostavljenosti virusom bolezen ne razvije, da se telo z njimi lahko uspešno bori. Prav omenjeni način pa odpornost okrepi in zato varuje pred okužbami oziroma pripomore k hitrejšemu okrevanju.

Hormon za krepitev imunskega sistema

Nedavna študija na Univerzi v Virginiji je pokazala, da hladna voda dejansko spodbuja proizvodnjo noradrenalina, ki je pomemben hormon za krepitev imunskega sistema. 

Noge so del telesa, kjer najprej čutimo utrujenost in stres. Na podplatih je namreč veliko število živčnih končičev, povezanih z ostalim delom telesa.

Namakanje stopal v ledeni vodi bo pomagalo spodbuditi pretok krvi in je primeren način za preprečevanje bolezni, navajajo. 

Komentarjev 3
  • Jana Bejba 14:58 29.november 2017.

    Če daš prstke na stopalih v mrzlo vodo, ti povem, da se prehladiš. Kakor so ta test naredili. Sem preverila in prehladila se. Ne vem, če bi bilo dobro za osebo z zdrav. problemi. Če je občutljiv na mraz... Vzrok ...prikaži več je lahko od teh, ki imajo probleme z ožiljem, živci - poškodovani možgani, srce?.. Navedem vir, english. Če ti prehlad ti dela bolnega?To se pravi, prehlad je nalezljiv,Vzrok: virusi! Čeprav se pravi, da lahko prehlajen prihajaš v službo. https://www.youtube.com/watch?v=RWiOhlqEDz4

  • asmas1965 16:58 27.november 2017.

    malo me čudi ,da so ruski in ameriški znastveniki ugotovili isto.Po navadi eni demantirajo druge.Predvsem imajo to v krvi zahodnajki.Če ni 50 zvezdic na modri podlagi ni vredno nakupa...

Sorodne novice