Zdravje > Življenjski stil
1421 ogledov

To je bolezen, ki jo lahko prepreči poroka

Poroka
V študiji sodelovalo dva milijona ljudi...

Zakonski stan naj bi uspešno preprečeval nastanek srčno-žilnih obolenj, je pokazala mednarodna študija, ki so jo izvajali preteklih 20 let.

V študiji, ki naj bi razkrila, kakšen vpliv ima lahko zakon na zdravje človeka in je zajela območje Evrope, Severne Amerike, Bližnjega Vzhoda in Azije, je sodelovalo več kot dva milijona ljudi v starosti od 42 od 77 let.

Za migrenami trpi 10 do 20 odstotkov odraslih. 19 let raziskovanja Zdravje Tudi zaradi te bolezni večje tveganje za srčni infarkt in možgansko kap

Ugotovili so, da je tveganje za razvoj srčno-žilnih obolenj kar za 42 odstotkov višje za neporočene, za 55 odstotkov je večje tudi tveganje, za umrejo zaradi srčne kapi. Rezultati so bili enaki za moške in za ženske.

Debelost Študija Zdravje Ste lahko debeli in hkrati zdravi?

Britanski raziskovalec Chaun Wai Wong je dejal, da bi morali v luči ugotovitev zakonski stan posameznika v prihodnje morda upoštevati pri preučevanju tveganja za tovrstne bolezni.

Študija žal ni zajemala parov, ki zgolj živijo skupaj, a niso poročeni, zato ni jasno, ali je blagodejen dejavnik že samo življenje v skupnosti ali izključno zakon.

Vzrok za štiri petine srčno-žilnih bolezni so dejavniki tveganja, kot so starost, moški spol, visok krvni tlak, visoka raven holesterola, kajenje in diabetes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.