Zdravje > Življenjski stil
19011 ogledov

Urologi šokirani, v penis si je vtaknil...

Science Direct
Urologi poročajo o bizarnih početjih ljudi, ki si s takšnimi ali drugačnimi spolnimi praksami ogrožajo življenje.

Neimenovani moški iz Šanghaja je poiskal pomoč na urgenci po tem, ko je v urinu opazil kri. 25-letnik je pozneje priznal, da si je 11 dni pred tem v penis vtaknil stekleni termometer.

Čeprav je povedal, da mu je ob tem bilo prijetno, mu je bilo pozneje zagotovo žal. Čakala ga je namreč nadležna preiskava, da bi odkrili, kjer se tujek nahaja. Bolniku so opravili cistokopijo, kar pomeni, da so mu v sečnico vstavili cev s pritrjeno kamero. Ugotovili so, da je termometer že "prilezel" v mehur.

Urologi so termometer nato izvlekli, kar je trajalo 15 minut in bolnika naslednji dan že spustili iz bolnišnice, navaja Urology Case Reports, kjer urologi iz celega sveta poročajo o nenavadnih primerih - o bizarnih početjih ljudi, ki si s takšnimi ali drugačnimi spolnimi praksami ogrožajo življenje. 

 | Avtor: Science Direct Science Direct
"V tem primeru smo morali biti zelo previdni pri odstranjevanju predmeta, saj bi se lahko termometer zlomil, kar bi povzročilo poškodbe sten mehurja," so zapisali zdravniki. Poleg tega je vseboval nevarno živo srebro. "V primeru razlitja, bi lahko moški utrpel poškodbe ledvic in centralnega živčnega sistema," še piše v poročilu. 

Videli že marsikaj

 | Avtor: Science Direct Science Direct
Gre za enega od bizarnih medicinskih primerov,  o nenavadnih in pogosto krutih spolnih pripomočkih, ki jih urologi še kako poznajo. Kot navajajo v svoji publikaciji, so videli že marsikaj. 

Nanazadnje so obravnali tudi štirinajstletnika iz Tunizije, ki ni mogel kar tri dni urinirati. Tamkajšnjim urologom je priznal, da si je zaradi spolnega užitka v svoj penis vtaknil šivanko.

Vstavljanje predmetov v sečnico zaradi spolnega užitka je dobro uveljavljen fetiš, znan kot sondiranje, za kar se uporabljajo posebne spolne igrače. 

Zdravniki so zapisali, da zato niso primerni predmeti, ki jih najdemo doma. S takšnim početjem namreč obstaja veliko tveganje za okužbe, poškodbe in morebitne travme. Sicer uporaba nesteriliziranih ali poškodovalnih predmetov povzroči okužbe, gangreno, poškodbe sečnice ali mehurja ali zoženje sečil.

 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.