18231 ogledov

Znanstvenica objavila dokument o virusu, ki bo šokiral

Covid-19 Profimedia
Virologinja s Kitajske je objavila poročilo, ki naj bi potrdil domneve, da je bil novi koronavirus ustvarjen v laboratoriju.

Li Men Jan, virologinja s Kitajske, je objavila poročilo, ki naj bi služil kot dokaz, da je novi koronavirus vendarle ustvarjen v laboratoriju v Wuhanu. Omenjena znanstvenica že več mesecev zagovarja teorijo, da virus ni produkt narave, trdi, da poročilo njene trditve še podkrepi. Virologinja je delovala kot raziskovalka v laboratoriju v Hongkongu. Prepričana je, da je novi koronavirus narejen v laboratoriju, in sicer v slabega pol leta. 

V znanstvenem delu, objavljenem na strani Zenodo, ki sta ga podpisala še dva avtorja, pojasnjuje, da ima SARS-CoV-2 biološke značilnosti, ki ne odgovarjajo naravnim zoonotskim virusom, njeno delo povzema New York Post. 

Še pred tem je bio objavljeno delo ameriških avtorjev, ki navaja, da so z mapiranjem genoma noega koronavirusa prišli do zaključka, da ni ustarjen v laboratoriju, a delo omenjene Li Men Jan njihove trditve demantira. Hkrati trdi, da so se prve raziskave o SARS-CoV-2 začele že lansko leto. 

Virologinja je že prej obtožila Peking, da je lagal glede tega, da pristojnim ni bilo znano, da virus obstaja.

Li Men Jan | Avtor: Youtube Youtube

Boji se za svojo varnost 

Znanstvenica je aprila pobegnila iz Hongkonga v Ameriko, kot pravi, da s ciljem, da bi svet opozorila na pandemijo. Od takrat se skriva v strahu za svojo varnost. Trdi, da so jo nadrejeni v laboratoriju, kjer je bila zaposlena, želeli utišati, ko je že decembra skušala opozoriti na obstoj novega virusa. Prav tako trdi, da so bili - preden je odšla v ZDA - uničeni vsi njeni dokazi glede raziskav, ki potrjujejo njene besede. 

Decembra je delala kot virologinja v laboratoriju univerzitete v centru za raziskovanje nalezljivih bolezni. Njen nadrejeni, profesor Leo Pun, ji je odredil nalogo, da razišče skrivnostne pojave okužb z virusom, podobnim Sarsu v mestu Wuhan. 

V začetku januarja je dkrila, da se virus prenaša s človeka na človeka. Opozorila je, da ima Wuhan več primerov okužb, kot so priznavale oblasti, prepričana je, da je trditev Pekinga, da se je virus razširil iz tržnice v Wuhanu navadna in namerna laž. 

Omenjena znanstvenica ni bila edina, ki je že januarja raziskovala ozadje novega koronavirusa. 23. januarja so oblasti prijele osem zdravnikov, ki so jih obtožili, da širijo laži. Eden izmed njih, zdravnik, ki je opozoril svoje kolege in prijatelje na pojav nove virusne nevarnosti, je tudi sam 7. februarja zaradi novega koronavirusa umrl. 

Cepivo proti novemu koronavirusu | Avtor: Profimedia Profimedia
Seja vlade vlada janševa vlada Koronavirus Slovenija To so novi ukrepi, ki jih lahko zaradi covid-19 pričakujete še ta teden

Tekma za cepivom 

Medtem so danes s Kitajske sporočili, da bi lahko bila cepiva proti covidu-19, ki jih razvijajo na Kitajskem, splošni javnosti na voljo praktično že čez nekaj tednov, je poročala STA.

Tretja faza kliničnih testiranj poteka gladko, tako da bi bila lahko cepiva na voljo splošni javnosti že novembra ali decembra, je povedala strokovnjakinja za biološko varnost pri kitajskem centru za nadzor in preprečevanje bolezni Guizhen Wu, na spletu poroča tiskovna agencija Reuters. Katera cepiva bi bila lahko na voljo do konca leta, ni povedala.

Tekma, kdo bo prvi razvil cepivo proti covidu-19, ki je zahteval že več kot 925.000 življenj, se pred jesensko-zimsko sezono stopnjuje. Pri tem ne gre samo za tekmo farmacevtskih podjetij, ampak tudi za politično tekmo, v kateri se vrstijo tako napovedi držav, katera bo prva imela na voljo učinkovito cepivo, kot opozorila stroke, da morajo biti cepiva varna in učinkovita.

Kako močni so pritiski za čimprejšnji razvoj cepiva, kaže skupna zaveza devetih zahodnih biofarmacevtskih podjetij, ki so obljubila, da bodo cepiva regulatornim organom predložila v odobritev šele po tistem, ko bo na podlagi obširnih in visoko kvalitetnih kliničnih testiranj dokazano, da so varna in učinkovita.

copati čevlji Priporočila Slovenija NIJZ: Tako se moramo zdaj obnašati doma

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • suineg78 06:45 16.september 2020.

    Še njen intervju na FOX-u https://www.youtube.com/watch?v=qFlqXPl_hZQ

  • Avatar Korriolla
    Korriolla 00:46 16.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • xajoyis712 21:38 15.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com