Magazin > VIP
22063 ogledov

Znana Slovenka depresivna, mož zabredel v odvisnost in jo pustil samo z otroki

urška vučak Planet TV
Skupaj jima je uspelo prebroditi izjemno težko situacijo, ki večino zakoncev zlomi. Njiju na srečo ni.

Priljubljena igralka Urška Vučak Markež je že večkrat spregovorila tako o svojih depresivnih epizodah kot tudi o moževi odvisnosti od iger na srečo. V nedavni oddaji Potep z Leo pa je voditeljici popolnoma iskreno razgrnila vse podrobnosti tega težkega obdobja. "Matjaž je odvisen od iger na srečo, on se je zdravil, hodila sva v skupino sedem let, imela sva strokovno pomoč in še vedno hodiva vsake nekaj mesecev skupaj. Ne moreš se kar odvaditi, on abstinira in poskuša živeti na drugačen način. Je pa odvisnost kronična bolezen. Tudi pijemo ne, ker če kaj spiješ, se težje kontroliraš," je razložila voditeljici Lei Mederal Gams. Situacije se je poslabšala, ko se je s težavami srečala tudi sama in zapadla v depresijo. Povedala je, da je potrebovala pomoč antidepresivov, in to kar dvakrat. "Jaz sem imela dobro obravnavo, mojim zdravnikom je bil cilj, da je to samo pomoč, da možgani sami začnejo proizvajati te pozitivne zadeve, brez pomoči. Sem jih pa dvakrat že jemala, zdaj sem brez," je povedala.

Žal pa se z njenim obdobjem depresije mož ni znal soočiti in je v tistem obdobju še bolj zabredel v svojo odvisnost ter se šel tudi zdravit. Takrat ji je bilo zelo težko, ni vedela, kako bi nadaljevala, bila je tudi zelo jezna na moža, ker jo je v času zdravljenja pustil samo z otroki. "Takrat je bil v Vojniku in tam so zelo delali na tem, da družina sodeluje, ker je nemogoče, da se on spremeni, mi pa ne," je povedala in dodala, da sta s soprogom ostala skupaj in da je zaradi te težke izkušnje njun odnos boljši, boljša pa sta tudi kot osebi. 

Ko je igralka prvič spregovorila o tem, je takrat za dovoljenje vprašala moža, ki je sprava "požrl slino", nato pa sta ugotovila, da lahko s svojo izkušnjo pomagata drugim. "Takrat sva dobila veliko klicev in sporočil in ljudi napotila naprej. Zelo priporočam podporne skupine, ker so tam ljudje, ki imajo podobne težave in te razumejo," je dodala igralka, ki je razkrila še, da je mož zaradi odvisnosti "pridelal" nekaj kreditov in zapravil nekaj večjih zneskov, a družinske hiše na srečo ni "zakockal". Povedala je še, da jima danes pogosto svetuje hčerka, ki je "dežurni družinski terapevt", ki pogosto pravi, da je največja težava njenih staršev ta, da se ne znata slišati. Urškini zgodbi lahko prisluhnete v spodnjem videu. 

 

Komentarjev 9
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:55 07.februar 2024.

    Eden odvisen od iger,drugi od hrane,pa mislita da sta normalna.Ubogi otroci.Večina igralcev in pevcev ne bi smelo imeti otroke,ker za to moraš imeti pamet.

  • Pierre 08:48 07.februar 2024.

    Pa koga zanimajo ti ''priljubljeni znani'' pacienti??? Hu de fak iz Urška?????

  • Plavi-mil 08:33 07.februar 2024.

    Draga znana Slovenka, čimprej vstran od njega, imam soseda gemblerja, bolje bi bilo, da bi skočil iz balkona , ker odvisnost od iger na srečo se ne da POZDRAVITI, teci, teci vstran, če ni še prepozno.

Sorodne novice