Slovenija
2583 ogledov

RTV Slovenija: Zaradi preiskave KPK odstopil odgovorni urednik

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija.
S položaja odgovornega urednika Razvedrilnega programa TV SLO je odstopil Vanja Vardjan. Odstopil je po tem, ko so se začela ugibanja o nepravilnostih pri izboru za Pesem Evrovizije.

"Zaradi skrbi za dobrobit RTV Slovenija, Razvedrilnega programa Televizije Slovenija, slovenskega evrovizijskega izbora in izbrane izvajalke, je odgovorni urednik Razvedrilnega programa Televizije Slovenija Vanja Vardjan danes ponudil odstop, s katerim želi omogočiti nepristransko ugotavljanje dejstev pri izpeljavi projekta izbor za Pesem Evrovizije," so sporočili z RTV Slovenija. 

"Čeprav pri dosedanjem pregledu ni zaznati nobenih znakov koruptivnih dejanj, pa je kljub temu treba izpeljati postopke ugotavljanja potencialnih nepravilnosti. Direktorica Televizije Slovenija Ksenija Horvat je odstop odgovornega urednika že sprejela," so še dodali.

Spomnimo, Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) preverja očitke o domnevnih nepravilnostih pri izvedbi javnega natečaja. Oktobra lani je RTV Slovenija objavila vabilo za sodelovanje pri izboru predstavnika za Pesem Evrovzije. Med štirimi skladbami, ki bi se uvrstile v ožji izbor, naj bi izbirali slovenskega predstavnika v posebni oddaji. Vendar do tega ni prišlo, saj so v začetku decembra sporočili, da so že izbrali predstavnika. Po tej odločitvi se je začelo zastavljati čedalje več vprašanj. Več o tem lahko preberete tukaj

Pesem, s katero nas bo izvajalka Raiven predstavljala na majskem dogodku, so uradno predstavili minulo soboto. "Videospot slovenske predstavnice za Pesem Evrovizije Raiven je doslej dosegel skoraj pol milijona ogledov," so v današnjem sporočilu za javnost še sporočili z RTV Slovenija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Ender3 18:08 24.januar 2024.

    Bojda je znana pevka desne provinience vložila tožbo na KPK..Solidarnost ni kaj..

  • pravičnik77 17:41 24.januar 2024.

    Zakaj ne odstopi Horvatova. Ona je sokriva, saj je Vardijana predlagala in oodpirala, zato naj prevzame objektivno odgovornost! To falango pa se naj razpusti, razpiše razpis, ter nato zaposli stevilčno pol od števila sedaj zaposlenih. Pa da vidimo kdo bi ...prikaži več tam delal, kaj bi delal in kako BO delal.

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 16:48 24.januar 2024.

    "Videospot slovenske predstavnice za Pesem Evrovizije Raiven je doslej dosegel skoraj pol milijona ogledov,".....................Ja in koliko je bilo takih ki so poslušali do konca ?! 5 % ali manj ?!.....In kdo si prilašča pravico izbire, da potem pošiljamo bebave projekte ...prikaži več na Evrovizijo..Naj izberemo tisti, ki RTV plačujemo...Pa tudi če bo izbor zanič, bomo vsaj vedeli zakaj..Odstop upravičen...Še nekaj jih bo moralo po tej poti..