Magazin > VIP
4990 ogledov

Znana Slovenka zanika obtožbe, da je on tista, ki je Raiven prijavila KPK

Alenka Gotar Facebook
Pravi, da je bila Raiven nekoč celo njena učenka ...

V začetku meseca naj bi KPK prejela prijavo, da naj bi pri izboru letošnjega predstavnika ne Evroviziji prišlo do nepravilnosti, kot smo že poročali. Za N1 so na KPK potrdili, da se ukvarjajo s primerom, vendar podrobnosti niso razkrili. Kot so jim pojasnili, bodo zadevo preverili z "vidika vseh sumov kršitev iz naših pristojnosti". 

Bojan Požar pa je na družbenih omrežjih objavil, kdo naj bi Raiven oziroma RTVS prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije: "Govori se: Raiven naj bi KPK prijavila Alenka Gotar." Gotar je na družbenih omrežjih te obtožbe ostro zanikala. "Joj, koliko dela ima Bojan Požar z mano. Javno izjavljam, da jaz nisem prijavila Raiven oz. RTVS na KPK! To, kar piše Požar, je čista laž in izmišljotina, kar se da preveriti, in bi dobila tožbo proti Bojanu. Daj, Bojan, umiri se in se začni z resnimi temami ukvarjati, kot se jaz ukvarjam. Obstaja veliko drugega, kar bi bilo bolj potrebno prijaviti na KPK. In o čemer bi lahko ravno ti pisal, pa ne ... Tako kot mnogi drugi novinarji ne," je zapisala, v kasnejših objavah pa med drugim še dodala: "Raiven je bila moja učenka. Jaz sem jo pripravila na sprejemne za konservatorij v MB, jaz sem jo tudi peljala tja. Zakaj za božjo voljo bi jo šla prijavljat??? Naj poje, naj se ji dogaja! Tudi če način izbora ni bil najbolj transparenten!"

Gotar je sicer že 12. decembra, ko je bilo znano, da RTVS na Evrovizijo pošilja Raiven, na Facebooku zapisala: "No, če je noče poslat občinstvo, jo pač pošlje RTVS ... Želim ji vseeno srečo! Sem pa razočarana, ker so RTV-jevci spet za nos potegnili (da ne napišem kaj bolj grobega) celo slovensko glasbeno sceno, dali ven razpis, glasbeniki so šli v studie, delali, plačevali visoke zneske ... Zakaj že? Da jih vse gladko skenslajo in pošljejo nekoga svojega. Nekdo ima za norca nas vse." Njen zapis se je nanašal na to, da je Raiven že trikrat "pogorela" na Emi, ob zmagi Zale in Gašperja je sicer dosegla drugo mesto. 
 

RTV Slovenija, ki organizira izbor predstavnika za tekmovanje Pesem Evrovizije, je oktobra lani objavila vabilo za sodelovanje pri izboru predstavnika. Glavni izbor naj bi potekal januarja v posebni oddaji, v kateri bi se predstavile štiri skladbe iz ožjega izbora. Kdo bi prišel v ožji izbor, bi izbrala strokovna komisija, sestavljena iz slovenskih in mednarodnih strokovnjakov. Vendar do tega ni prišlo, saj je v začetku decembra RTV Slovenija sporočila, da so že izbrali predstavnika na podlagi glasov mednarodne strokovne komisije. Na izbor naj bi se prijavilo več kot sto skladb, slovenska žirija je od vseh prijavljenih izbrala pet skladb, zmagovalca pa med temi petimi mednarodna žirija. Komisijo je najbolj prepričala pevka Raiven, ki nas bo predstavljala s skladbo Veronika. Alenka Gotar pa nas je s skladbo Cvet z juga na Evroviziji predstavljala leta 2007. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice