Magazin > Film & Glasba & TV
2862 ogledov

Ta izvajalka nas bo drugo leto zastopala na Evroviziji, mi nismo presenečeni ...

Koncert skupine Joker Out v Stožicah. Vita Orehek
Tudi letos o izbru glasbenega izvajalca, ki nas bo zastopal na Evroviziji, ne bomo soodločali Slovenci in Slovenke, temveč ga je izbrala strokovna mednarodna komisija Televizije Slovenija.

raiven | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
Televizija Slovenija se je na podlagi glasov mednarodne strokovne komisije odločila, da tudi letos izbere enega izvajalca, ki nas bo zastopal na 68. Tekmovanju za Pesem Evrovizije v švedskem Malmöju. Izvajalca so predstavnikom medijev SNG Operi in baletu v Ljubljani razkrili danes. To je akademsko izobražena glasbenica Raiven s skladbo Veronika.

Raiven je na Emi tekmovala trikrat, leta 2019, ko sta slavila Zala in Gašper, se je uvrstila celo na drugo mesto. Tokrat pa bo evrovizijski oder le dočakala. "Želim, da je nastop na Evroviziji odskočna deska za mojo nadaljnjo kariero. Ko sem novico delila s svojo mamo, mi je rekla, da je vedela, od kar sem bila stara pet let in sva skupaj gledali Evrovizijo, da bom enkrat stala na tem največjem glasbenem odru," se spominja Raiven.

O tem, da nas bo verjetno zastopala Raiven, smo pisali že septembra. Takrat je celo sama objavila namig. 

"Trdno verjamem, da bo Raiven s skladbo Veronika, ki bo zapeta v slovenščini, Slovenijo suvereno predstavila Evropi in svetu. Je izjemna glasbenica, s številnimi glasbenimi uspešnicami in vsestransko nadarjenostjo. Iskali smo kakovost, uspešnost in priljubljenost, in jo tudi našli. Menim, da je mednarodna strokovna komisija dobro opravila svoje delo in da se v Malmö odpravljamo z močnim izvajalcem in odlično skladbo," je povedal odgovorni urednik Razvedrilnega programa Televizije Slovenija Vanja Vardjan.

Skladbo bo Televizija predstavila v posebni televizijski oddaji v drugi polovici januarja 2024. "Veronika je bila ena izmed prvih treh skladb, ki sem jih ustvarila za prihajajoči kratkometražni album, in na njih od začetka sodelovala v vlogi producentke," je povedala Raiven, ki se pod skladbo, tako kot na svojih dozdajšnjih stvaritvah vse od prvenca Magenta, podpisuje kot avtorica glasbe in besedil.

Letos nas je na Evroviziji zastopala skupina Joker Out, ki jo je prav tako izbrala strokovna komisija Televizije. S skladbo Carpe Diem so se uvrstili na 21. mesto. Izbor EMA, ki je bil med gledalci zelo priljubljen, saj se je predstavilo več izvajalcev, predstavnika pa so izbrali tako gledalci kot strokovna žirija, je tako že drugo leto odpadel. 

Komentarjev 3
  • Gartner54 18:04 12.december 2023.

    RTV - Čim prej nehajmo z Eurosongom, ker nimamo niti teoretičnih šans, da kdaj zmagamo, pa tudi, če bi zmagali, nimamo sredstev za izvedbo tekmovanja. Vsak cent vržen v to Euro-sranje je vržen stran.

  • JJ66 13:08 12.december 2023.

    Škoda vsakega centa za to gey parado

Sorodne novice