Magazin > VIP
19649 ogledov

Govori se, da je to ime, ki ga bo RTVS drugo leto poslala na Evrovizijo

Raiven Saša Despot
Namig je objavila celo sama.

Saro Briški Ciman, ki jo bolje poznamo pod imenom Raiven, na RTV Slovenija pogosto povabijo k sodelovanju. Preteklo soboto je s Heleno Blagne vodila Popevko, ta teden je bila gostja v oddaji Dobro jutro, v začetku poletja pa je nastopila na Poletni noči, ki jo RTVS organizira skupaj s Festivalom Ljubljana. A ne le Sara, v preteklosti je na televiziji nastopala tudi njena družina, pred leti so jo z mamo in babico gostili v rubriki Družinska sreča v oddaji Dobro jutro, Sara pa se skupaj z babico na temo medgeneracijske povezanosti pojavila tudi v drugi oddaji.

A naše akademsko izobražene pevke ni opazil le RTVS, Raiven namreč nastopa tudi v ljubljanski SNG Opera, na odru v Trstu, Postojnski jami, na državnih proslavah, v muzikalu Povodni mož pa je odigrala celo glavno vlogo. Vrhunskega nastopa in glasu ji ne oporeka nihče, nazadnje pa je navdušila s povsem avtorsko skladbo Ikona, ki jo je predstavila na Popevki in k sodelovanju pri tej skladbi povabila Heleno Blagne.

Prav po tej potezi pa so govorice, da nas bo drugo leto na Evroviziji zastopala Raiven, postale vse glasnejše. Njena profesionalnost, vrhunski vokal, dodelani odrski nastopi in še tesno sodelovanje z RTVS nekateri že vidijo kot odlično odskočno desko za Evrovizijo. Se bo televizija namesto Eme tudi drugo leto odločila za interni izbor in na evrovizijski oder res poslala Raiven? "Prosim, da se s tem vprašanjem obrnete na službo za komuniciranje RTV Slovenija," nam je odgovorila pevka, odgovor televizije pa je bil prav tako kratek: "Način izbora predstavnice ali predstavnika Slovenije za Pesem Evrovizije bo znan v oktobru."

Medtem je Raiven na Instagramu tudi sama delila pobudo oboževalca: "Če ne bo zastopala Slovenije na ESC 2024, bom jokal. RTV Slovenija prosim ne naredite napake," je zapisal oboževalec esc_nejc. Prav v času, ko je skupina Joker Out predstavila skladbo, s katero so nas nato zastopali na Evroviziji, to je bilo v začetku februarja, Raiven prav tako drugo leto februarja načrtuje izid novega albuma. Gre le za naključje? 

Pevka je na Emi prvič nastopila leta 2016, leta 2019, ko je slavila Lea Sirk, pa se je uvrstila na nehvaležno drugo mesto. 

Raiven | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 8
 • Pišmevuh 16:26 19.september 2023.

  Za to oslarijo je denar. Finale košarke pa se ni prenašalo.

 • miha.z 12:36 19.september 2023.

  Zakaj je sploh treba koga poslat na Evrovizijo???

 • Avatar Zoran
  StarMačk 09:33 19.september 2023.

  A nista njena starša neka rejca psov in sokolov, al kaj že!?