Šport > Kolesarstvo
9601 ogledov

Roglič razkril, do kdaj še namerava dirkati

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič verjame, da je pred njim še kar nekaj vrhunskih let, medtem ko se namerava s kolesarstvom ukvarjati, dokler se bo pri tem zabaval.

Čeprav bo čez deset dni praznoval že svoj 34. rojstni dan, slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča leta vsaj zaenkrat prav nič ne ovirajo, potem ko je za njim ena najuspešenjših sezon v karieri. Potem ko do tretjega mesta na Vuelti v letu 2023 sploh ni poznal poraza in je do septembra zmagal na prav vsaki dirki, na kateri se je pojavil, je več kot jasno, da sta žar in želja po zmagovanju še vedno prisotna.

Roglič pa verjame, da lahko na takšnem nivoju nadaljuje še kar nekaj let. "Glede na to, kako pozno sem se začel ukvarjati s kolesarstvom, mi ni preveč mar za štetje let," je dejal v pogovoru z Davidejem Cassanijem in Nino Moricijem iz Gazzette dello Sport. "Ko imate možnost, da dosegate stvari, o katerih ste sanjali, morate to početi, dokler le lahko."

Roglič je v letu 2023 dosegel neverjetnih 15 zmag, obenem pa je kot prvi Slovenec v zgodovini zmagal na Giru d'Italia, po treh Vueltah svoji četrti veliki tritedenski dirki. Kljub svojim zrelim letom deluje iz sezone v sezono močnejši (kadar ima mir pred poškodbami) in vsaj zaenkrat nič ne kaže, da bi se njegova krivulja usmerila navzdol.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nadaljeval bom z dirkanjem, vse dokler se bom zabaval. Trenutno uživam in se zabavam v svetu kolesarstva. Ko bom ugotovil, da si želim v življenju početi druge stvari, se bom umaknil in naredil mesto mlajšim kolesarjem, ki zelo hitro prihajajo na sceno," se je dotaknil teme, če že kaj razmišlja, kdaj se bo poslovil od profesionalnega kolesarstva.

Pred Rogličem je sicer velika sprememba, saj je svojo celotno kariero na najvišjem nivoju kolesaril za Jumbo-Vismo, zdaj pa se bo pri 34 letih podal v neznano ter zamenjal ekipo, saj se bo pridružil Bori-Hansgrohe. Glede na to, kako je nastopal v svoji zadnji sezoni ter kako je lačen zmag, lahko zgolj nestrpno pričakujemo novo sezono, ko se bo naš šampion ponovno lotil še svojega edinega neizpolnjenega cilja - dirke po Franciji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:29 19.oktober 2023.

    Držim pesti, da se mu izpolni tudi želja po zmagi v Franciji.

Sorodne novice