Šport > Kolesarstvo
1185 ogledov

Takšen naj bi bil Pogijev koledar, Giro ostaja realna možnost

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar bo prvo dirko odpeljal že v prvi polovici februarja.

Tadej Pogačar je z zmago na dirki po Lombardiji sklenil izjemno uspešno sezono. Čeprav je po lestvici UCI uradno najboljši kolesar na svetu na dopustu šele dva tedna, pa se že ugiba o njegovem urniku za leto 2024. Pri portugalskem športnem mediju A Bola so tako zapisali, da bo Slovenec sezono začel že februarja prav na zahodnem delu Pirenejskega polotoka.

Pogačar naj bi se 10. februarja pojavil na startu dirke Figueira Champions Classic, ob tem podatku se pri A Boli sklicujejo na dobro obveščen vir blizu ekipe UAE Team Emirates. Na portugalskih cestah se bo od 14. do 18. februarja odvijala tudi dirka po Algarveju, na njej je Pogi leta 2019 tudi prišel do svoje prve zmage med profesionalci.

V marcu in aprilu naj bi Pogačar tudi naslednje leto nastopal na vseh najpomembnejših enodnevnih klasikah, izjema je le Pariz - Roubaix, zanj je slovenski šampion v preteklosti že dejal, da mu zaenkrat še ne ustreza, saj mu za boj s 'severnim peklom' in odseki na kockah primanjkuje kilogramov. 

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Konec junija bo na sporedu slovensko DP, takoj zatem pa se že začenja Tour. Tudi med slednjim in olimpijskimi igrami ne bo na voljo veliko časa, le dober teden dni. 

V septembru bosta na sporedu še evropsko in svetovno prvenstvo.

Zaenkrat ima Pogačar edino 'večjo luknjo' v koledarju v mesecu maju, ko bo na sporedu tudi Giro, ta bo prihodnje leto vseboval precej manj višinskih metrov. Pri A Boli menjo, da Pogijeva glavna cilja ostajata Tour in OI, vendar je ob nekoliko krajših etapah in manjših višinskih razlikah realna možnost tudi nastop na Giru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice