Šport > Kolesarstvo
3215 ogledov

Zmagovalec Toura izpustil doping kontrolo

Vingegaard Epa
Danski kolesar Jonas Vingegaard je storil napako.

Dvakratni zmagovalec Toura Jonas Vingegaard je v pogovoru za Ekstra Bladet razkril, da je leta 2019 izpustl dopinško kontrolo. Hitro je pojasnil, kaj se je zgodilo.

"Svoj mobilni telefon sem pustil v kuhinji, hišni zvonec pa ni deloval. Poskušali so me priklicati, a se nisem uspel odzvati. Seveda to z moje strani ni bilo prav. Vrnili so se čez dva dni," je izjavil danski kolesarski zvezdnik. "Seveda ni dobro, da imam zabeleženo zgrešeno dopinško kontrolo. Moram poskrbeti, da se to v prihodnje ne bo več zgodilo," je še dodal.

S tem, da morajo kolesarji vseskozi sporočati, kje se nahajajo, nima težav: "Mislim, da to ni preveč zakomplicirano, moraš pa vselej misliti na to. Je neka dodatna skrb, a če sem doma, to niti ni tako težko."

Spregovoril je tudi o pozitivnem testu, ki ga je oddal njegov moštveni kolega pri Jumbo-Vismi Michel Hessman: "Ne vem, kako je prepovedana snov prišla v njegovo telo. Je pa največji strah vsakega kolesarja, da bi s hrano zaužil nekaj, kar vsebuje prepovedane reči. Tako si lahko pozitiven tudi takrat, ko nimaš nobenega namena, da bi goljufal."

Sprejem za Vingegaarda | Avtor: Profimedia Profimedia

Danec je prepričan, da se je kolesarstvo povsem odmaknilo od dogodkov v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in prvem desetletju tega, ko je na primer blestel Lance Armstrong, ki so mu kasneje odvzeli vseh sedem skupnih zmag na Touru. "Sam ne jemljem ničesar in mislim, da tudi ostali kolesarji tega ne počnejo. Če lahko dvakrat dobim dirko po Franciji brez nedovoljenih poživil, verjamem, da tudi tisti, ki so za mano, ne jemljejo ničesar prepovedanega."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:04 22.november 2023.

    Očitno mu ni crknil samo zvonec na vratih ampak tudi zvočnik na telefonu! Mogoče so inšpektorji prišli ravno ko je kuhal marmelado!?

Sorodne novice