Šport > Kolesarstvo
7678 ogledov

"Zapustil sem najboljšo ekipo na svetu, zdaj pa ....

Primož Roglič Profimedia
Slovenski kolesarski as ima visoke cilje.

Primož Roglič se je po osmih letih odločil za zamenjavo moštva, Jumbo-Vismo, v dresu katere je zabeležil več kot 70 zmag, je zamenjal za nemško moštvo Bora-hansgrohe. V času njegovega udejstvovanja se je nizozemska zasedba dvignila na sam vrh kolesarskega sveta. V tem letu je tako kot prva posegla po zmagah na vseh treh tritedenskih dirkah, Roglič je osvojil italijansko, Jonas Vingegaard francosko, Sepp Kuss pa špansko pentljo.

Vsa trojica je nastopila na Vuelti, kjer ni imela prave konkurence, po zaostanku, ki si ga je pridelal na papirju edini pravi tekmec Remco Evenepoel pa so se začeli boji znotraj ekipe. Vse skupaj so na koncu ustavili vodilni možje moštva, Kuss, ki je že nekaj časa nosil rdečo majico, pa je vlogo vodilnega zadržal do zadnje etape v Madridu. Roglič, ki je v zadnjih letih izgubil status prvega kapetana na Touru, se je dokončno odločil za menjavo okolja.

"Spremembe so že vidne, saj sem tako kot moj novi šef Ralph Denk začel nositi brke," se je zdaj pošalil Roglič, ki ima sicer po prestopu visoke cilje: "V moštvu so vsi izjemno motivirani, vsi si želijo narediti prav vse, da dosežemo nekaj velikega. Zapustil sem najboljšo ekipo na svetu in pred mano je nov izziv. Ta je, da Bora-hansgrohe postane najboljša ekipa."

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič je po uradnem prestopu sicer zelo zaposlen, spoznal je nove sotekmovalce in opravil številne teste, med drugim tudi aerodinamične na novem kolesu za kronometer. Zdaj sledi še določitev urnika. "Program bomo skušali doreči do konca decembra, a mislim, da se ne bo veliko razlikoval od tistega, kar sem počel v zadnjih letih," pravi trikratni zmagovalec Vuelte in najboljši na zadnjem Giru.

"Očitno je, da takšen program deluje. Je kar nekaj izzivov. Tudi dirka po Švici, kjer še nisem nastopil, a bi jo rad vključil na seznam mojih dosežkov," je dejal Zasavec, ki je sicer z izjemo Toura in Švice dobil prav vse najpomembnejše večetapne dirke v kolesarstvu, slavil je namreč na dirkah Pariz - Nica, Tirreno - Adriatico, Katalonija, Baskija, Romandija, Giro, Dauphine in Vuelta.

Primarni cilj sicer ostaja Tour, kjer je leta 2020 osvojil drugo mesto, rumeno majico je izgubil v gorskem kronometru na predzadnji dan, močnejši je bil takrat Tadej Pogačar. "Tu je še svetovno prvenstvo, pa tudi olimpijske igre, čeprav še ne vem, kaj bom 'odvozil' v Parizu. Imam pa že olimpijsko kolajno," je zaključil olimpijski prvak v kronometru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice