Šport > Košarka
29419 ogledov

Luka Dončić s svojo protirasistično objavo orosil oči po celem svetu

Luka Dončić youtube
Tudi Luka Dončić je dal svojo podporo temnopolti skupnosti v boju proti rasizmu.

ZDA pretresajo številni protesti ter demonstracije po zadnjem rasističnem incidentu, ko je belopolti policaj zakrivil smrt temnopoltega Georga Floyda.

Skupnost Afroameričanov je tako v zadnjih dneh dobila podporo z vseh strani sveta, ki ne želi trpeti rasne nestrpnosti. Nekateri znameniti športniki, med katerimi so prednjačili košarkarji lige NBA, so se celo osebno udeležili demonstracij.

Spet drugi pa so svojo podporo temnopolti skupnosti na najrazličnejše načine izrazili preko socialnih omrežij. Med slednjimi so bili tudi trije slovenski superzvezdniki, ki si kruh služijo na drugi strani luže.

Anže Kopitar je zapisal: "Vem, da ne bom nikoli razumel, kako je biti temnopolt v ZDA. Vem pa, da je čas, da postanemo boljši in da delujemo bolje. Naša odgovornost je podpirati pravico in enakost in obsoditi rasizem ter predsodke vseh oblik. Ne smemo ostati tiho. Moramo delati v smeri boljše prihodnosti."

Goran Dragić je delil besede soigralca Udonisa Haslema: "Kot temnopolt človek, ki vzgaja temnopolte otroke v Ameriki, me je hudičevo strah," ter zraven dopisal: "To je naš vodja."

Odzval pa se je tudi najmlajši izmed trojice, Luka Dončić, ki je sprva všečkal Kopitarjevo objavo ter delil zapis svoje ekipe Dallas Mavericks: "Zgodovina gre skozi obdobja. Obdobja ponovne vzpostavitve (pravic), obnove (skupnosti) in okrepitve (za ljudi). Potrebujemo skupni trud in skupaj se bomo okrepili," nato pa je objavil še prekrasen posnetek, ki je vsem po svetu orosil oči.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice