Šport > Moto športi
255 ogledov

Dva dirkača odgovorila na Hamiltonove očitke

charles leclerc Epa
Aktualni svetovni prvak je brez dlake na jeziku obračunal s karavano F1 in dirkači, s tem pa pridobil odziv dveh kolegov.

Lewis Hamilton je bil zelo kritičen na pomanjkanje odziva s strani formule 1 in dirkačev na trenutno dogajanje v ZDA po smrti temnopoltega Georgea Floyda.

steve kerr Pozor, nazorno! Šport "To je umor! Kaj, za vraga, je narobe z ZDA?"

Njegov zapis je nato vendarle spodbudil tudi nekatere tekmece. Prva sta se odzvala Charles Leclerc in George Russell, ki sta Britanca podprla v boju proti rasizmu.

luka dončić Ogorčeni Šport Tudi Dončić, Dragić in Kopitar niso ostali tiho

"Če sem pošten, mi je bilo neprijetno in ni se mi zdelo primerno, da bi svoja čustva delil na družbenih omrežjih. Zato se prej nisem izpostavil. Seveda je bilo to zelo narobe," je prek Twitterja sporočil Monačan Leclerc in dodal: "Še vedno težko najdem besede, s katerimi bi opisal, kako se počutim ob ogledu nekaterih posnetkov. Rasizem moramo ustavljati z akcijo, ne z molkom."

lewis hamilton Besen Šport Hamilton napadel F1 in dirkače: "Vidim vas, kako molčite"

Dirkaču Ferrarija se je pridružil tudi njegov tekmec pri Williamsu Russel: "Ponovil bom Charlesove besede, tudi meni se ni zdelo primerno, da se ob takšnih dogodkih oglašam. Toda zdaj je čas, da stopimo skupaj in odstranimo rasizem iz družbe. Uporabite svoj glas, razširite zavedanje, kolikor je mogoče."

michael jordan Netipično Šport Jordan: "Dovolj je. Besen sem!"
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.