Šport > Košarka
4711 ogledov

Luka navdušil: "Ljudje si tega ne mislijo, toda imam ..."

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić ob zmagi nad najboljšo ekipo Zahoda ni blestel zgolj v napadu, temveč tudi v obrambi.

Košarkarji Dallas Mavericks, katerih prvi zvezdnik je Slovenec Luka Dončić, so ponoči v domači dvorani osvojili pomemben skalp. Na krilih 34 točk Dončića ter 35 Kyrieja Irvinga so s 115:108 premagali najboljšo ekipo zahodne konference, Minnesoto Timberwolves.

Dončić, ki je dodal še šest skokov in osem podaj, pa se je tokrat izjemno izkazal tudi z igro v obrambi, katero so mu mnogi kritiki v preteklosti pogosto očitali. Pogosto je bil namreč zadolžen za pokrivanje odličnega centra nasprotne ekipe Karla-Anthonyja Townsa, a se Luka naloge ni ustrašil, temveč je odlično opravil svoje delo.

Luka je tako v zadnjih tekmah močno dvignil nivo svojih obrambnih predstav in čeprav se mediji po tekmah večkrat osredotočajo na njegove predstave v napadu, je tokrat beseda vendarle stekla tudi o izboljšani igri Dallasa v obrambi. "Prvič, potrebno je ostati zdrav. Morda smo na zadnjih desetih, petnajstih tekmah bolje sodelovali in igrali boljšo obrambo. Tvoja obramba je najboljši napad. Ko jo igramo in dobimo skok, lahko letimo po igrišču. Mislim, da smo glede tega ena najboljših ekip v ligi," je po tekmi pojasnil Dončić.

Novinarji pa so še posebej izpostavili njegovo obrambo nad Townsom, saj je moral Luka večkrat sam prevzeti 213 centimetrov visokega in 112 kilogramov težkega trikratnega udeleženca tekme vseh zvezd. Kako je Luka uspel zaustaviti enega najrobustnejših centrov lige?

"Ker sem močan," je Luka navdušil z odgovorom. "Ljudje si tega ne mislijo, toda po mojem imam ene izmed najmočnejših nog v ligi NBA. Všeč mi je tak stil igre, saj smo se pogovarjali, da ga bomo podvajali, a sem nato naročil Dwightu (Powellu), naj ga ne podvaja, naj mi ga parkrat prepusti, da vidim, če ga lahko zaustavim. Rad igram v raketi," je odlično predstavo v obrambi pokomentiral Dončić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice