Šport > Košarka
17266 ogledov

Suspenz, 24-letnik v ligi NBA ne bo smel več nikoli igrati

Jontay Porter Profimedia
Štiriindvajsetletni košarkar je dobil doživljenjski suspenz igranja v ligi NBA.

Član moštva Toronto Raptors Jontay Porter je dobil doživljenjski suspenz igranja v ligi NBA. Omenjeni košarkar, ki je v povprečju zbral po 4.4 točke, 3.2 skoka in 2.3 podaje na tekmo, je bil suspendiran že pred nekaj tedni. Razlog so bile stave.

Ob njegovih nastopih so bile namreč vplačane nenavadno visoke stave na to, da ne bo dosegel določenih statističnih učinkov, na teh tekmah pa je nato Porter po nekaj minutah zahteval menjavo zaradi poškodbe ali bolezni. Tako je ostal pod določeno mejo, vplačnik stave pa je s tem prišel do lepe vsote denarja.

Porter sicer ni osebno vplačeval omenjenih stav, vendar je preiskava NBA lige pokazala, da je informacije o svojem zdravstvenem stanju delil z osebami za katere je vedel, da bodo stavile. Na tekmo v marcu je tako eden od njegovih 'znancev' vplačal 80.000 dolarjev, dobitek pa bi znašal okoli 1.1 milijona dolarjev. Zaradi sumljivega vplačila in zaradi Porterjevega hitrega zaključka tekme je bila nato stava zamrznjena, dobitek pa ni bil izplačan. 

"Za navijače, klube in vse povezane z našim športom ni nič pomembnejšega od zaščite neoporečnosti NBA tekmovanja. Zato je Porterjevo sramotno kršenje naših pravil kaznovano na najstrožji način," je o aferi izjavil komisar lige Adam Silver.

Jontay Porter | Avtor: Profimedia Profimedia

Jontay Porter je med svojo srednješolsko kariero veljal celo za bolj nadarjenega od svojega starejšega brata Michaela Porterja Jr., ki je v minuli sezoni prispeval lep delež v pohodu Denverja k naslovu. A zaradi poškodb na naboru leta 2019 ni bil izbran.

Kratek čas je bil kasneje član ekipe Memphis Grizzlies, sezono je prebil tudi v razvojni ligi, lani jeseni pa je podpisal pogodbo s Torontom. Zdaj je njegovih san o ligi NBA konec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice