Šport
23987 ogledov

Slovenija ima evropskega prvaka v tenisu

Svit Suljić Tenis Slovenija
Izjemen uspeh mladega slovenskega teniškega igralca.

Svit Suljić je na evropskem prvenstvu za igralce do 14. leta starosti (U14) premagal vso konkurenco in postal evropski prvak. V finalu je mladi Ljubljančan po preobratu s 3:6, 6:3 in 6:3 ugnal Francoza Daniela Jada in tako poskrbel za enega največjih uspehov v zgodovini slovenskega tenisa.

Suljić je pred prihodom na evropsko prvenstvo sicer igral tudi v Wimbledonu, kjer je v svoji kategoriji prišel do finala. "Občutki po zmagi v finalu so izjemni. Res sem vesel, da se je tekma obrnila v mojo korist. Zelo sem zadovoljen, da sem po izgubljenem prvem nizu uspel priti do zmage. Začetek res ni bil najboljši, razmere za igro so bile zelo težke, pihal je tudi močen veter. V drugem nizu pa sem začel igrati bolj agresivno. Zmanjšal sem tudi število napak. In to se je obrestovalo. Zahvalil bi se ekipi, ki je cel teden navijala zame," je po uspehu dejal Suljić.

V tej kategoriji je leta 1995 evropska prvakinja postala tudi Tina Pisnik. Z naslovom evropskega prvaka v tej starostni skupini pa se lahko pohvalijo na primer tudi Novak Đoković, Steffi Graf, Monika Seleš ...

"Zdaj že več kot dva meseca živim v Barceloni, kjer sem zadovoljen z razmerami za trening. Trenutno pa se vozimo v Maribor, kjer me čaka novo tekmovanje za Slovenijo. In kaj pričakujem v Mariboru? Lahko povem samo to, da pričakujem novo medaljo,” je optimistično dejal Suljić, ki bo v Mariboru nastopil na Olimpijskem festivalu evropske mladine.

Poleg Suljića so v ekipi še Žiga Šeško, Beti Butina Jazbec in Zoja Peternel. Beti Butina Jazbec je dvoboj prvega kola že odigrala in se z zmago uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Z rezultatom 6:1 in 6:4 je bila boljša od Nemke Emily Victorie Eigelsbach.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice