Šport > Zimski športi
12242 ogledov

Nekdanji šampion o slovesu Prevca: "Ko tako strmoglaviš, je vedno težko"

Peter Prevc Epa
15-kratni zmagovalec tekem svetovnega pokala se je v nedavnem intervjuju dotaknil tudi slovesa slovenskega šampiona Petra Prevca.

V pogovoru za slovenski časopis Delo se je nekdanji smučarski skakalec Ernst Vettori, ki danes opravlja eno od trženjskih funkcij v avstrijski reprezentanci, dotaknil tudi Petra Prevca, ki je napovedal slovo od aktivnega skakanja po koncu letošnje sezone.

Novinar ga je spomnil tudi na grd padec v Planici na svetovnem prvenstvu. "Zelo sem bil vesel, da se je po takšnem padcu vrnil v velikem slogu. Ko tako strmoglaviš, je vedno težko. Vsekakor potrebuješ kar nekaj časa, da to povsem 'predelaš'. Mlajši skakalci gredo hitreje skozi takšne stvari. Kakšen vpliv je imel lanski padec na Petrovo odločitev, težko rečem, je pa škoda, da ga v prihodnji sezoni ne bo več na tekmah,"  je dejal Vettori.

Spomnimo: prav jutri bo minilo natanko eno leto od grozljivega padca Petra Prevca v Planici, zaradi katerega so ga odpeljali v bolnišnico, izpustil pa je preostanek sezone. 

Na vprašanje, kako gleda na družino prevc (spomnimo: prav vsi štirje člani družine, ki so prišli v svetovni pokal, so zmagali: Peter, Domen, Cene in Nika Prevc). "Senzacionalni so. Nika skače ekstremno, izjemno agresivno – kakor bratje. To je resnično prava skakalna družina, pri kateri me nič več ne preseneti," je še poudaril Vettori. 

Peter Prevc je sicer skorajda takoj po naznanitvi konca kariere – smuči bo na klin obesil po koncu sezone, torej po planiških preizkušnjah – zablestel v polnem sijaju. V Oberstdorfu je na letalnici namreč osvojil dve drugi mesti, s čimer se bo na krilih domačih navijačev v boju z rojakom Timijem Zajcem in Avstrijcem Stefanom Kraftom boril za mali kristalni globus v poletih. Kraft in Prevc imata po 160 točk, Zajc pa 150, četrti, Japonec Ryoyu Kobayashi, najbrž zaostaja že preveč, na kontu ima namreč 96 točk. 

A Peter Prevc trenutno ni edini v družini Prevc, ki se bori za kristalni globus. Za velikega se namreč v ženski konkurenci poteguje Nika Prevc. Ta ima 208 točk prednosti pred trenutno zelo vročo Avstrijko Evo Pinkelnig. "Pred njo je še dolga pot. Ne smemo se prezgodaj veseliti," je v odmevnem intervjuju za poljske medije dejal Prevc. Več o tem si lahko preberete tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.