Šport > Zimski športi
10367 ogledov

Tako globok pečat je pustil Peter Prevc, Kasai brisal 'solze'

Planica 2024, Peter Prevc Saša Despot
Peter Prevc je s športno upokojitvijo za seboj pustil veliko praznino tako v slovenskem športnem prostoru kot tudi karavani svetovnega pokala.

Z nedeljsko tekmo v Planici se je končala bogata kariera slovenskega skakalnega šampiona Petra Prevca (31).

Pogrešali ga ne bodo zgolj navijači, temveč tudi tekmeci in reprezentančni kolegi, sodelavci in prijatelji ter vsi drugi, ki so imeli z njim priložnost sodelovati na njegovi športni poti.

Planica 2024 Šok za Krafta Šport Za globus se ni izšlo, a Prevc se je poslovil v šampionskem slogu

O nekdanjem skupnem zmagovalcu svetovnega pokala so v preteklih dneh z izbranimi besedami spregovorila številna velika športna imena; spomine na njuno rivalstvo je obujal Kamil Stoch, nekaj nasvetov za prihajajoče drugo življenjsko obdobje mu je podelil Franci Petek, prehvaliti pa ga ni mogel niti njegov nekdanji reprezentančni kolega Robert Kranjec.

Peter Prevc Stara znanca Šport Legendarni letalec o Petru: "Bilo mi je težko in še vedno mi je!" Franci Petek Nasvet Šport To je Franci Petek položil na srce Petru Prevcu

Prevcu so v slovo pomahali tudi zdaj že nekdanji tekmeci in kolegi. V prisrčnem posnetku na Facebook profilu Planica Nordic sta ga v pokoj med drugimi pospremila tudi Japonec Noriaki Kasai in Norvežan Robert Johansson, z lepim nagovorom pa se je od njega poslovil legendarni slovenski športni poznavalec in novinar Andrej Stare, ki je v prav te dni v Planici končal 45-letno kariero športnega komentatorja. 

"Peter Prevc je bil del mojega reporterskega življenja. Eden najboljših. Z njim sem bil od zmage na olimpijadi mladih do naslovov svetovnega prvaka, zmag v svetovnem pokalu pa do te Planice. Tudi osebno se dobro poznava. Poznam njegovo ženo in družino. Moram reči, da je eden največjih slovenskih športnikov vseh časov," je povedal Stare.

Peter Prevc Fotogalerija Šport Prevc na robu solz, ob teh prizorih nihče ni ostal ravnodušen

"Pero, uživaj. Lepo se imej z otroki. Počni stvari, za katere doslej nisi imel časa. Pogrešali te bomo," pa je nekdanjemu reprezentančnemu kolegu sporočil Anže Lanišek.

"Hvala, Peter. Način, na katerega si končal svojo kariero, pred polnim stadionom in skakanjem na najvišjem nivoju, je zares občudovanja vredno. Upam, da si izjemno ponosen," je dejal Johansson.

"Hvala lepa, Peter Prevc. Zelo sem žalosten," pa je dejal 51-letni Kasai, ki za razliko od precej mlajšega slovenskega šampiona svoji skakalnih smuči še ni pripravljen postaviti v kot.

Planica 2024, Noriaki Kasai Želi si ... Šport Neverjetno, kaj bo poizkusil legendarni Noriaki Kasai! Mu res lahko uspe?

Planica 2024, Peter Prevc | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Pierre 15:08 25.marec 2024.

    Vse lepo in prav, ampak dejte že enkrat nehat!!! Hvala!!!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:20 25.marec 2024.

    Vse ok. Samo ta njegova žena je pa odigrala vrhunsko teatralno vlogo. Metala se je pred Prevca kot da je ona zaslužna za vse njegove uspehe.

Sorodne novice