Šport > Zimski športi
5168 ogledov

Legendarni letalec o Petru: "Bilo mi je težko in še vedno mi je!"

Planica 2024, Robert Kranjec, Anže Lanišek Saša Despot
Slovo velikana smučarskih skokov se je močno dotaknila tudi legendarnega slovenskega orla.

Peter Prevc je v nedeljo z nastopom na velikem finalu svetovnega pokala v Planici sklenil svojo veličastno kariero. Ob njegovem slovesu mu je stal ob strani tudi legendarni slovenski letalec Robert Kranjec, ki so ga ob svečani slovesnosti poimenovani "Hvala, Peter!" prevzela čustva.

"Ja, v izteku je steklo nekaj solz. Sem mislil, da jih ne bo, pa so vseeno bile. Prišel je ta čas, ko se tudi Peter poslavlja, lepši zaključek mu ne bi mogli pripraviti, mi je bilo pa težko in mi še vedno je," je ob slovesu svojega prijatelja in naslednika v vlogi kapetana reprezentance izjavil Kranjec.

Prevc in Kranjec sta kar devet let skupaj skakala in blestela v slovenski reprezentanci, med njima pa se je ustvarilo izjemno prijateljstvo. "Ne vem, če imam dovolj besed, da bi ga opisal. Pero je to, kar si vsak želi. Super človek, super športnik, saj sploh ne vem, kaj naj še povem."

Robert Kranjec | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Njuno sodelovanje pa se je nadaljevalo tudi potem, ko je Kranjec svoje smuči postavil v kot, saj je Robi za svojega prijatelja in preostale reprezentante šival tekmovalne drese. In kako sta se tu ujela s Petrom? "Precej je nihal, tako kot njegova forma," je najprej med smehom odgovoril nekdanji svetovni prvak v poletih, nato pa dodal: "Bil je zelo strog, kar je meni všeč. Ukvarjal se je s podrobnostmi, odlično sva sodelovala, z njim nisem imel nobenih težav."

Robija pa je zelo razveselilo, na kakšen način je njegov veliki prijatelj zaključil kariero - z zmago pred domačimi gledalci. "Že v Vikersundu je nakazal, da gre po zmago, sam pa sem vedel, da ga bo občinstvo v Planici poneslo, in sem zelo vesel, da je zmagal. Škoda, da je padel Timi (Zajc), ker sem naredil eno interno stavo med njima, da bi videli, kdo je močnejši. Sicer sta se pomerila v petek, ampak moralo bi biti v nedeljo, ko se vse zaključi," nam je izdal zanimiv detajl.

S slovesom Kranjca je kapetanski trak slovenskih orlov prevzel ravno Peter, zdaj pa se tudi sam poslavlja, za legendarnim orlom s kar 24 zmagami v svetovnem pokalu pa bo ostala velika luknja, za katero pa Robi verjame, da jo bodo s pravim pristopom in delom kmalu zapolnili drugi. "Kapetanski trak bo predal naprej. Zagotovo bo za njim velika luknja, toda vseeno je tudi po Petru treba še naprej delati tako, kot smo do zdaj, in vzgajati mladino, pa bo vse v redu."

Za konec pa se je Kranjec še spomnil na zgodovinsko sezono 2015/16, ko je Peter nanizal rekordnih 15 zmag, obenem pa s svojimi uspehi močno pomagal tudi Kranjcu. "Tisto sezono preživeti ob Petru ... Jaz sem takrat imel zlomljen komolec, pa sem se ob njegovih rezultatih lahko ponovno dvignil nazaj. Ko eden v ekipi skače tako dobro, seveda to ponese tudi druge. Tista sezona je bila res nora s Perotove strani, res sem bil vesel za njega. Z zlatimi črkami je zapisana v zgodovino."

Tako kot tudi naš Peter!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice