Šport > Zimski športi
21473 ogledov

Kako hudo je z Zajcem? Timi in Hrgota razkrila prve informacije

Planica 2024, Timi Zajc
1/6
Saša Despot
Timi Zajc je s padcem na sobotni ekipni tekmi v Planici že zaključil letošnjo sezono.

Gledalci pod letalnico bratov Gorišek so od navdušenja že skočili v zrak, ko je v boju za zmago na sobotni ekipni tekmi svetovnega pokala Timija Zajca odneslo kar 242,5 metrov, a je nemudoma zavladala smrtna tišina, ko naš izjemni letalec pri pristanku z velike višine ni zdržal pritiskov in je grdo padel v doskočišču skakalnice.

Nekaj časa je ležal na tleh, nato pa je ob bučnem aplavzu v bolečinah in s pomočjo zdravniških delavcev le zapustil letalnico. Prve informacije, so dale slutiti, da ni prehudo in bo Timi nastopil v drugi seriji, kmalu pa je postalo jasno, da je situacija le dosti bolj resna in bo Timi tako izpustil drugi skok, po tekmi pa ga bodo odpeljali v bolnišnico na preventivno slikanje.

Planica 2024, Timi Zajc | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na koncu je vmes posegel bog vetra, druga serija je bila odpovedana, naš odlični letalec pa je pred svojim odhodom v bolnišnico stopil pred naše mikrofone, da nas rahlo pomiri. "V bistvu sem že kar v redu, zdi se mi, da ne bo nič hujšega. Prejel sem udarec v kolk, lopatico in ramo. Mislim, da bo vse v redu, a da je bil to vseeno moj zadnji skok v letošnji sezoni."

Po prvih informacijah, ki smo jih prejeli, je bilo Timiju po padcu precej slabo, močno ga je bolela rama. Zdaj je počutje že dosti boljše. "Ko sem prišel iz izteka sem bil kar 'bogi', vroče mi je bilo in slabo. Zelo me je bolelo, ampak smo vse skupaj kar hitro rešili."

Planica 2024, Timi Zajc | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kljub temu, da se sezona ni končala po Timijevih željah, pa je pred svojim odhodom v bolnišnico dal jasno vedeti, da je vseeno zelo zadovoljen z letošnjo sezono, še posebej tekmami na letalnicah. "Zagotovo ta padec ne bo pustil grenkega priokusa takšni sezoni, navsezadnje sem tudi osvojil medaljo na svetovnem prvenstvu, tako da lahko sezono ocenim kot zelo dobro," je zaključil bronasti z zadnjega svetovnega prvenstva v poletih.

Da je Timi že zaključil s sezono, pa je potrdil tudi glavni trener slovenskih smučarskih skakalcev Robert Hrgota. "Bolj kot današnje drugo mesto nas veseli, da je s Timijem vse v redu. Ni nobenih hujših poškodb. Žal pa se je zanj Planica že zaključila, a na srečo brez večjih posledic."

Planica 2024, Timi Zajc | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kot glavnega krivca za padec je ocenil odličen Timijev skok, saj je dosegel izjemno višino, s katere je bilo nemogoče uspešno pristati. "Že tako smo pred Timijem znižali zaletišče za dve 'rampi', a je napravil vrhunski skok, pogoji so to omogočali. Mislim, da tudi če bi šli še kakšno mesto nižje, bi še vedno letel do 240 metrov. Res neverjeten skok, tako da škoda. Zagotovo je bilo pri pristanku nekaj strahu, ko je pristal s takšne višine. Toda hvala bogu, da je vse ok."

Čeprav je v zadnjih dneh prišlo do velikega števila padcev, pa Hrgota za padec ni želel okriviti doskočišča oziroma stanja letalnice. "Težko komentiram, imamo ljudi na mestu, ki ocenjujejo, zakaj se to dogaja, od njih bomo dobili uradno razlago. Naši fantje pravijo, da je lepa skakalnica, da ni nič drugače, kot v prejšnjih letih. Se pa očitno nekaj dogaja pri doskoku. Se pa moramo zavedati, da smo imeli v zadnjem mescu nad petnajst stopinj tu v Planici. Že to, da je skakalnica v teh razmerah tako pripravljena, se moramo zavedati, da je to zares težko. Nemogoče je pričakovati pri osemnajstih stopinjah na soncu, da bo skakalnica imela trdo podlago. Pripravljena je maksimalno, kolikor je lahko."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:58 24.marec 2024.

    Ja ne bo tekmoval in pika,kaj zdaj stvarate eno dramo

Sorodne novice