Šport > Zimski športi
5513 ogledov

Skakalec, ki je z incidentom zaznamoval SP v Planici, končal kariero

Dominik Peter Profimedia
Nadarjeni švicarski smučarski skakalec je smuči dokončno postavil v kot.

Potem ko se je že pred letom dni odločil, da se za nekaj časa umakne iz smučarskih skokov, je Švicar Dominik Peter zdaj sporočil novico, da se tudi uradno poslavlja od športa, kateremu je namenil večji del svojega življenja.

Švicarski smučarski skakalec je svojo odločitev sporočil preko socialnih omrežij, na katerih se je od športa poslovil z besedami: "Hvala vam, smučarski skoki. Ogromno ste mi dali."

Kot so pred začetkom letošnje sezone sporočili iz švicarske smučarske zveze, se je Peter za umik iz smučarskih skokov odločil zaradi skrbi za svoje fizično in predvsem psihično zdravje, po poročanju nekaterih švicarskih medijev pa naj bi imel Peter prehranske težave.

Sprva je bilo mišljeno, da si vzame enoletni premor, kot kaže, pa je v tem času v Petru dozorela odločitev, da se za vedno poslovi od smučarskih skokov.

Nadarjeni Švicar na najvišjem nivoju ni nikoli uspel unovčiti vsega svojega potenciala. Potem ko je bil na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 2021 v Lahtiju celo bronast, je v svetovnem pokalu zabeležil le eno uvrstitev v prvo deseterico.

Dominik Peter | Avtor: Profimedia Profimedia

Zanimivo je, da je svoj uspeh kariere zabeležil ravno s svojim zadnjim nastopom v svetovnem pokalu, ko je bil lanskega februarja na srednji skakalnici v Rasnovu celo sedmi. Omenjeno sezono je sicer končal na 45. mestu v svetovnem pokalu.

V svoji karieri je nastopil tudi na enih olimpijskih igrah, kjer je bil v Pekingu 35. na srednji in 36. na veliki skakalnici, na ekipni tekmi pa je s Švico osvojil osmo mesto. Prav tako je nastopil tudi na enem svetovnem prvenstvu, v Oberstdorfu je leta 2021 na srednji skakalnici osvojil 31., na veliki pa 33. mesto. S Švico je na ekipni tekmi zasedel sedmo mesto.

'Užaljen' Šport Frustrirani Švicar spakiral kovčke in zapustil Planico

Slovenci pa smo si Petra verjetno najbolj zapomnili po incidentu na lanskem svetovnem prvenstvu v Planici, ko se je odločil predčasno zaključiti svojo udeležbo, ker zaradi slabših nastopov na treningu ni dobil mesta v ekipi na prvi moški preizkušnji v dolini pod Poncami.

Trener švicarske reprezentance Ronny Hornschuh je za tekmo na veliki napravi, na kateri se je v kaotičnih vetrovnih razmerah naslova prvaka veselil Poljak Piotr Zyla, izkazal zaupanje Remu Imhofu, ki si je mesto zagotovil z boljšimi predstavami na treningu, čeprav pred tem ni zabeležil niti enega nastopa v svetovnem pokalu, Peter pa je imel za seboj najboljšo sezono v svoji karieri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice