Šport > Zimski športi
28936 ogledov

Neverjetno, kaj je pri 51 letih uspelo legendarnemu Kasaiju

Noriaki Kasai Profimedia
Noriaki Kasai pri "rosnih" 51 letih še vedno navdušuje.

Avstrijski smučarski skakalec Stefan Kraft je po le eni seriji zmagovalec prve od dveh današnjih tekem svetovnega pokala v smučarskih poletih v Vikersundu. S 13. zmago v sezoni je Kraft tri tekme pred koncem osvojil tudi tretji veliki kristalni globus za skupno zmago.

Najboljši Slovenec je bil Domen Prevc na tretjem mestu. Timi Zajc je zasedel sedmo mesto, Peter Prevc, ki je dobil petkove kvalifikacije pred Kraftom, je bil osmi, Lovro Kos 18., Anže Lanišek, ki se vrača po poškodbi, pa 19.

Veliko pozornosti pa je tokrat požel tudi 51-letni japonski zvezdnik Noriaki Kasai, ki je spet osvojil točke svetovnega pokala. Japonec je poletel kar 212 metrov in zasedel 27. mesto ter pokazal, da je še vedno med najboljšimi smučarskimi letalci na svetu.

Med drugim je vzel skalp skakalnim asom, kot so Dawid Kubacki, Karl, Geiger, Ren Nikaido, Manuel Fettner, Philipp Raimund ...

Tudi sicer skoraj 52-letni Japonec v letošnji sezoni skače kot prerojen, saj je po letu 2019 vpisal svoje prve točke v svetovnem pokalu. Kar trikrat je tekme svetovnega pokala končal v prvi trideseterici, saj se je v drugo serijo prebil tudi v domačem Sapporu in finskem Lahtiju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice