Šport > Zimski športi
20589 ogledov

Lanišek razkril pravi razlog za grozljiv padec in kako hude so poškodbe

Planica 2024, Anže Lanišek Saša Despot
Anže Lanišek jo je po grozljivem padcu na petkovi tekmi na srečo odnesel brez poškodb.

Čeprav bomo petkovo preizkušnjo svetovnega pokala v Planici še dolgo ohranili v lepih spominih, potem ko je legendarni skakalec Peter Prevc ob svojem zadnjem tekmovalnem obisku doline pod Poncami le kronal svojo zadnjo sezono z zmago, pa bi vse skupaj skorajda imelo grenak priokus, saj je v prvi seriji grozljivo padel naš povratnik po poškodbi Anže Lanišek.

Anže Lanišek Planica Šport Gledalci obnemeli, grd padec Laniška

Naš odlični smučarski skakalec, ki je velik del sezone izpustil ravno zaradi poškodbe kolena, se je sicer hitro pobral in v neposrednem televizijskem prenosu nemudoma izjavil, da ni nič hujšega ter tako nemudoma pomiril naše navijače. Kasneje pa je stopil tudi pred naše mikrofone in nekoliko podrobneje analiziral svoje stanje ter tudi sam padec.

"V redu je. Cel sem, zdrav sem. Peter je zmagal, tako da je vse super," je nemudoma želel izpostaviti uspeh svojega prijatelja in moštvenega kolega, a nas še ni prepričal. Glede na to, da je komaj zacelil grdo poškodbo kolena, nas je zanimalo, če je z njim resnično vse v redu.

"Je vse v redu, pomembno je bilo, da sem padel v smeri gibanja kolena, saj sem imel takoj v glavi, da se vržem v pravo stran, da ne bi padel v smer nasprotno gibanju. Zato sem lahko, kot smo lahko videli, tudi hitro vstal," nam je zatrdil, preden nam je razkril, kaj se je sploh zgodilo.

Planica 2024 Anže Lanišek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Šlo je za zelo dober skok, a sem nato naredil manjšo napako čez prelet, preveč sem se odprl in izgubil na hitrosti. V drugem delu nato nisem pridobival hitrosti, a bil sem morda celo najvišje od vseh skakalcev. Ko pa sem izgubil hitrost, sem kakšen meter padel v prazno in to je bil razlog, zakaj se je tako končalo. Na srečo lahko potrkam, da je vse ok."

Izgledalo je grozljivo, a padec ni pustil kakšnih hujših posledic. "Malo sem samo odgrnjen po roki, a ni omembe vredno. Verjamem, da je vse ok, da ni nobenega razloga za paniko" je še poudaril skakalec, ki bo sicer izpustil sobotno ekipno tekmo, a to zaradi tega, ker so ga v boju za štiri mesta v ekipi premagali Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc.

Nedeljski nastop na velikem finalu pa ni pod vprašajem. "Za nedeljo imam vsekakor namen skakati," je zaključil in nas dokončno pomiril.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice