Šport > Zimski športi
7893 ogledov

Šok, eden največjih zvezdnikov izpadel iz ekipe, izpušča Planico!

Granerud Profimedia
Lanski zmagovalec svetovnega pokala v smučarskih skokih si ni uspel zagotoviti mesta v norveški reprezentanci za polete v Planici.

Eden najuspešnejših še aktivnih smučarskih skakalcev s 25 posamičnimi zmagami v svetovnem pokalu in dvema velikima kristalnima globusoma za najboljšega skakalca sezone, Norvežan Halvor Egner Granerud, je že zaključil z letošnjo sezono, potem ko se ni uspel uvrstiti v norveško ekipo za nastope na finalu sezone v Planici.

Čeprav je za še lani najboljšim skakalcem sveta naravnost porazna sezona, gre vseeno za veliko presenečenje, saj se je zdelo, da je izjemni norveški skakalec ravno v zadnjem času ujel nekoliko boljšo formo, prav tako pa je svoje najboljše letošnje predstave pokazal ravno na letalnicah. Sicer šele 24. najboljši skakalec sezone je namreč v seštevku poletov celo na devetem mestu, s četrtim mestom minuli vikend na letalnici v Vikersundu pa je celo izenačil svoj najboljši rezultat sezone.

A očitno vendarle ni prepričal vodstva norveške reprezentance. Norveška smučarska zveza je namreč v sredo sporočila seznam osmih nastopajočih v Planici (šest v moški in dveh v ženski konkurenci), na njem pa ni bilo prostora za najboljšega skakalca minule zime.

Halvor Egner Granerud | Avtor: Epa Epa

Čeprav je bil na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala v Vikersundu najvišje uvrščeni Norvežan, so tokrat prednost pred Granerudom dobili  Johann Andre Forfang, Marius Lindvik, Robert Johansson, Sindre Ulven Joergensen, Robin Pedersen in Benjamin Oestvold. V ženski konkurenci bosta po škandalozni odpovedi Silje Opseth in Eirin Marie Kvandal nastopili le Thea Minyan Bjørseth in Heidi Dyhre Traaserud.

Zanimivo je sicer, da ima Granerud zelo mešane spomine na letalnico bratov Gorišek, saj je leta 2020 na svetovnem prvenstvu v poletih v dolini pod Poncami s srebrom osvojil svojo edino posamično medaljo z največjih tekmovanj (svetovna prvenstva ali olimpijske igre), na ekipni tekmi pa je z norveško reprezentanco osvojil zlato medaljo.

Povsem drugačni pa so njegovi spomini na nastope v svetovnem pokalu, saj tudi v letih svoje največje dominance, ko je nanizal kar 25 zmag in 41-krat stopil na zmagovalne stopničke, ni tekme v Planici nikoli končal med najboljšo trojico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice