Šport > Zimski športi
46806 ogledov

Neverjetno, kaj bo poizkusil legendarni Noriaki Kasai! Mu res lahko uspe?

Planica 2024, Noriaki Kasai Saša Despot
Noriaki Kasai nam je razkril veliki cilj - poizkusil bo skakati še deset let! Prav tako si želi poleteti tudi 250 metrov.

Legendarni Japonec Noriaki Kasai je v letošnji sezoni spet našel krila. Potem ko je pred tem svoje zadnje točke svetovnega pokala osvojil v naši Planici leta 2019, se v letošnji sezoni pri "rosnih" 51 letih ponovno kosa z najboljšimi in osvaja točke svetovnega pokala.

Potem ko se je do prvih točk po skoraj petih letih prebil v domačem Sapporu, se je v drugo serijo uvrstil tudi v finskem Lahtiju, medtem ko je ob samem zaključku sezone dokazal, da je še vedno eden najboljših in elegantnih letalcev na svetu.

Planica 2024, Noriaki Kasai | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Najprej je v Vikersundu poletel kar 212 metrov in osvojil nove točke, navdušil pa je tudi na petkovi tekmi svetovnega pokala v naši Planici, kjer se počuti kot doma

"Tu vedno zame navija ogromno ljudi, zato se vedno rad vračam v Planico. Tu sem tako vesel," nam je razložil po petkovi tekmi, ko se je s poletom dolgim 198,5 metrov še kot zadnji uvrstil v drugo serijo ter si zagotovil nove točke svetovnega pokala. "Ja, nove točke. Res sem srečen."

Še boljši skok pa mu je uspel v finalu, ko ga je neslo tudi preko magične meje dvestotih metrov, saj je pristal pri 205 metrih in je tudi napredoval za eno mesto.

Planica 2024, Noriaki Kasai | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Ja, seveda sem pričakoval, da bom preletel 200 metrov! Toda to je premalo!" In koliko bi ga zadovoljilo? "Rad bi skočil 250 metrov!" nam je v skorajda brezhibni slovenščini izstrelil legendarni Japonec, ki je pri svojih 51 letih tokrat premagal celo takšne skakalne ase, kot so Dawid Kubacki, Stephan Leyhe, Gregor Deschwanden in po nesrečnem padcu tudi Anže Lanišek.

Seveda pa ob koncu našega kratkega pogovora nismo mogli mimo vprašanja, ali nas bo tudi v prihodnjih letih navduševal s svojimi skoki. "Ja, zagotovo. Jaz pač skačem in upam, da bom še vsaj deset let," je pogovor zaključil vedno nasmejani Japonec, ki skače in pri tem neizmerno uživa. Vprašanje, če bo res letel še naslednjih deset let, ampak vsaj še naslednje olimpijske igre, ki so mu tudi eden velikih ciljev, pa bo skorajda zagotovo dočakal.

Zaradi nas lahko skače tudi še dvajset let!

Kasai Čudovito Šport Pa kdo ga ne bi imel rad? Poglejte, kaj je Kasai storil za Slovenca

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 20:24 25.marec 2024.

    Kasai ima svojega sponzorja , ni vezan na reprezentanco , in če hoče delati za to firmo mora delati tisto kar edino zna , to je skakati . In verjamem , da bo skakal vsaj še par let , če ...prikaži več ne v svetovnem , pa v Japonskem prvenstvu .

  • Kmodri_ 18:47 23.marec 2024.

    Prevc, zgleduje se po Kasai in se premisli glede pokoja!

Sorodne novice