Magazin > Film & Glasba & TV
80 ogledov

Infarktni finale Srbom

Srbski vaterpolisti so se skupaj s selektorjem Dejanom Udovčićem (levo) veselili Žurnal24 main
Mlada ekipa Srbije, ki ji pred začetkom prvenstva nihče ni prisojal večjih možnosti za naslov, je dokazala, da je dovolj zrela za največje dosežke in v finalu premagala Španijo (14:13).

To je bila prava vaterpolska poslastica na rimskem bazenu Foro Italico. Srbija je vodila praktično celo tekmo in dobri dve minuti pred koncem vodila za dva gola, a so se Španci prek fenomenalnega Xavierja Garcie (sedem zadetkov) nekako le vrnili in izsilili podaljšek (6:6). V dodatnih šestih minutah si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, Srbi pa so na koncu drugega podaljška zapravili zadnji napad za zmago, z igralcem več v vodi. Zmagovalca so tako morali odločiti kazenski streli. Milan Aleksić je v deveti seriji le uspel zlomiti Furijo, po tem ko so njegovi "Delfini" v peti seriji že zapravili "match žogo" (14:13). S petimi goli je bil pri zmagovalcih najbolj učinkovit Vanja Udovčić, sijajni prvi strelec turnirja Filip Filipović pa je zadel štirikrat. To je prvi naslov prvaka za samostojno Srbijo, ki je na poti do finala premagala gostitelje Italijane, olimpijske prvake Madžare, svetovne prvake Hrvate in do finalne tekme nepremagane Špance. Na prvi tekmi v skupini C jih je Furija odpravila z 11:9.

Da so bile stopničke še enkrat več balkansko obarvane, so na tekmi za tretje mesto poskrbeli še vaterpolisti Hrvaške. Izbranci Ratka Rudića so z 8:6 premagali izbrano vrsto Združenih držav Amerike. S tem so hrvaške "Barakude" prekinile neugodno tradicijo četrtih mest, ki jih spremljajo na velikih tekmovanjih. Do prvenstva v Rimu namreč niti enkrat niso zmagali na tekmi za tretje mesto.

SP v plavanju, vaterpolo, finale:

Srbija : Španija 14:13* (3:2, 0:0, 1:2, 2:2; 1:1, 0:0)
Udovčić (5), Filipović (4); Xavi García (7)
* - po izvajanju kazenskih strelov

Za tretje mesto:

Hrvaška
: ZDA 8:6 (2:3, 1:1, 2:0, 3:2)
Barać in Obradović (2); Azevedo (2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.