Tako Avstrijci poročajo o brutalnih hrvaških cenah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Očitno so nad cenami ogorčeni tudi naši severni sosedi.
Oglej si celoten članek

Zaradi vse višjih cen na Hrvaškem morajo turisti seči globlje v žep, kar pri mnogih povzroča veliko nevšečnosti ter ogorčenja. Sodeč po članku, ki so ga objavili v Kronen Zeitung se tako počutijo tudi naši severni sosedi. Zapisali so, da Hrvaška ni več poceni poletna destinacija, vse skupaj pa povezujejo z uvedbo evra, poroča hrvaški portal Jutranji.hr.

"Maslo za 4,5 evra, pica za 18 evrov in parkirišče za 40 evrov. Kar se sliši kot razkošne počitnice v dragi Švici, je dejansko stanje v nekoč poceni počitniški državi. Na Hrvaškem so cene od uvedbe evra poletele v nebo," je bilo zapisano v avstrijskem časopisu.

neverjetno Turist pobegnil z dopusta: cena na jedilniku je znašala 19 evrov, zaračunali so mu 75

Za visoke cene kriva uvedba evra

Hrvaška je namreč s 1. januarjem 2023 za valuto sprejela evro, hkrati pa je bil ukinjen nadzor na mejah z državami Evropske unije. Pravijo, da odprte meje razveseljujejo predvsem turiste. Drugače pa je, ugotavljajo, s cenami na Hrvaškem.

"Česa se turisti manj veselijo: Z uvedbo evra so namreč narasle cene prav vsega!" so še zapisali v časopisu Kronen Zeitung.

Bralka avstrijskega časopisa je delila tudi svojo izkušnjo na Hrvaškem, ki jo je pustila odprtih ust: "Trenutno sem na dopustu na Hrvaškem in tukaj je dražje kot v Avstriji," je dejala in dodala, da jo jezijo "nekatere jedi, ki imajo tudi brez prilog neverjetno ceno."

"Pica za 18 evrov, zrezek za 38 evrov," je naštel avstrijski turist, ki je za časopis povedal, da maslo v supermarketu stane vrtoglavih 4,50 evra.

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 15:31 1. Julij 2023.

    NADELJEVANJE Ne bom imenoval nobenega, breskve, češnje, čebula gnilo.....,, pakiran česen po 2 kg od tega med 40 in 60%, …

  • 15:19 1. Julij 2023.

    Ja res čudno glede uvedbe evra in dviga cen na Hrvaškem. Se spomnim ko je Nemčija uvedla evro. Sem bil …

  • 09:26 1. Julij 2023.

    kdo. va sili tja raje ista ite doma AVSTRIJCI SO ITAK ZNANI SKRTASI KOT NEKDAJ CEHI

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.