Popotnik
53724 ogledov

Tako Avstrijci poročajo o brutalnih hrvaških cenah

Hrvaška Profimedia
Očitno so nad cenami ogorčeni tudi naši severni sosedi.

Zaradi vse višjih cen na Hrvaškem morajo turisti seči globlje v žep, kar pri mnogih povzroča veliko nevšečnosti ter ogorčenja. Sodeč po članku, ki so ga objavili v Kronen Zeitung se tako počutijo tudi naši severni sosedi. Zapisali so, da Hrvaška ni več poceni poletna destinacija, vse skupaj pa povezujejo z uvedbo evra, poroča hrvaški portal Jutranji.hr.

"Maslo za 4,5 evra, pica za 18 evrov in parkirišče za 40 evrov. Kar se sliši kot razkošne počitnice v dragi Švici, je dejansko stanje v nekoč poceni počitniški državi. Na Hrvaškem so cene od uvedbe evra poletele v nebo," je bilo zapisano v avstrijskem časopisu.

Gostilna na Hrvaškem neverjetno Popotnik Turist pobegnil z dopusta: cena na jedilniku je znašala 19 evrov, zaračunali so mu 75

Za visoke cene kriva uvedba evra

Hrvaška je namreč s 1. januarjem 2023 za valuto sprejela evro, hkrati pa je bil ukinjen nadzor na mejah z državami Evropske unije. Pravijo, da odprte meje razveseljujejo predvsem turiste. Drugače pa je, ugotavljajo, s cenami na Hrvaškem.

"Česa se turisti manj veselijo: Z uvedbo evra so namreč narasle cene prav vsega!" so še zapisali v časopisu Kronen Zeitung.

Bralka avstrijskega časopisa je delila tudi svojo izkušnjo na Hrvaškem, ki jo je pustila odprtih ust: "Trenutno sem na dopustu na Hrvaškem in tukaj je dražje kot v Avstriji," je dejala in dodala, da jo jezijo "nekatere jedi, ki imajo tudi brez prilog neverjetno ceno."

"Pica za 18 evrov, zrezek za 38 evrov," je naštel avstrijski turist, ki je za časopis povedal, da maslo v supermarketu stane vrtoglavih 4,50 evra.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 28
  • skopuh1 15:31 01.julij 2023.

    NADELJEVANJE Ne bom imenoval nobenega, breskve, češnje, čebula gnilo.....,, pakiran česen po 2 kg od tega med 40 in 60%, gnil in PRAZEN in še in še. Sicer ni mi jasno če je vse tako drago zakaj solijo dol. 100 ...prikaži več00 000 Slo. Državljanov imajo vikende in vile na Hrvaškem. Zanima me če bo kateri zaradi tega prodal in si kupil v Grčiji, Turčiji???? Se pa strinjam da je to pohlep, ampak bojo dobili bumerang nazaj drugo leto. Zanima me tisti kateri jamrajo ali bodo prišli drugo leto nazaj v Lepo našo.

  • skopuh1 15:19 01.julij 2023.

    Ja res čudno glede uvedbe evra in dviga cen na Hrvaškem. Se spomnim ko je Nemčija uvedla evro. Sem bil tam, kar je stalo eno nemško marko se je spremenilo v en evro. Glede nase dežele smo pozabili kako je ...prikaži več tedi bilo. Sicer sicer vam svetujem da mal obiščete Slovenske toplice, Bled ali pa navadne gostilne, pol pa primerjajte cene. Za spremembo pojdite v bilo kateri trgovski center. Ne bom imenoval nobenega, breskve, češnje, čebula gnilo.....,, pakiran česen po 2 kg od tega med 40 in 60%,

  • danny 09:26 01.julij 2023.

    kdo. va sili tja raje ista ite doma AVSTRIJCI SO ITAK ZNANI SKRTASI KOT NEKDAJ CEHI