Drama v Velenju, potnica iz Madrida naj bi se izognila karanteni

Foto: Profimedia koronavirus COVID-19 konvoj srbski državljani
V velenjski hotel Paka naj bi vstopila ženska, ki je skupaj s potniki pripotovala iz Madrida, a se je na nepojasnjen način uspela odcepiti od skupine.
Oglej si celoten članek

V velenjski hotel Paka naj bi prišla mlada ženska, ki naj bi bila po prihodu iz Madrida v stiku s svojci, kasneje pa se je želela namestiti v hotel, kjer obvezno karanteno prestajajo ostali prišleki iz močno ogrožene Španije. Radio Slovenija je poročal, da je v hotel ponoči prišla mlajša ženska in pojasnjevala, da se je po prihodu na letališče Brnik izgubila in ločila od preostale skupine. Nato naj bi šla domov v Dobrno, od kjer naj bi tudi prišla v hotel. 

Za Radio Slovenija je podžupan Velenja Peter Dermol povedal, da je bila civilna zaščita obveščena in so žensko namestili v karanteno. Kasneje pa naj bi priznala, da ni čisto tako, kot je sprva povedala. Njeno zgodbo tako še dodatno preverjajo. 

Opozoril Ljubljančane Toliko ljudi potrebuje bolnišnično oskrbo

Vladnega govorica Jelka Kacina je na dopoldanski tiskovni konferenci z informacijo soočila novinarka nacionalne televizije Duška Lah"Zgodba, o kateri govorite, je zame novost. Ne vem, ali to drži oziroma kdo je ta oseba. Staršem nekaterih mladoletnih potnikov smo ponudili, da se lahko pridružijo, ker so trdili, da lahko za njih bolje poskrbijo doma, vendar ne vem, kakšna je trenutna odločitev glede tega. Zgodbe ne poznam, zato je ne morem komentirati, vsekakor pa jo bomo preverili," je povedal Kacin.

Dotaknil se je tudi navedb, da nekateri začasni prebivalci velenjskega hotela kršijo pravila karantene. Tudi o tem ni vedel povedati veliko, je pa zagotovil, da je za varnost poskrbljeno. Se je pa na trditve odzvala velenjska občina. "V Mestni občini Velenje zagotavljamo, da odkar smo prevzeli varovanje in oskrbo oseb v Hotelu Paka, to je od včeraj od 12. ure dalje, ni nihče zapustil Hotela Paka. Po družbenih omrežjih so zaokrožile fotografije, ki namigujejo, da se osebe, ki so nameščene v karanteni v Hotelu Paka, sprehajajo po mestu. Odkar je varovanje in oskrbo oseb v Hotelu Paka prevzela Civilna zaščita Mestne občine Velenje, ni nihče od oseb, ki so prišle iz Španije, odšel iz hotela. Po zagotovilih Policijske postaje Velenje je fotografija, ki kroži po družbenih omrežjih in ki jo pripenjamo, nastala med postopkom obravnave običajnih oseb in nikakor ne oseb, ki so nameščene v Hotelu Paka," so sporočili.

Med novimi okuženimi sta tudi dva izmed 42 ljudi, ki so jih v petek po prihodu iz Španije nastanili v hotelu Paka v Velenju.

Gogi reagiral Slovenski novinar napadel napačnega Dragića

Kazen za kršitev karantene do 420 evrov

"Gre za popolno karanteno. Osebe se ne bi smele oddaljevati iz objekta. To so zelo jasno povedali tudi ljudje, ki bivajo v karanteni. Nastanjeni so v sobah, hrano dobivajo pred vrata. Prostorov ne zapuščajo. Ne vem, ali je prišlo do kršitev. Na prizorišču so navzoči policisti, lokalne oblasti in civilna zaščita, ki spremljajo dogajanje. Če bo prišlo do kršitev, bodo ukrepali. Kazen za kršitev karantene je do 420 evrov," je vse bodoče kršitelje še opomnil Kacin.

Reševanje Slovencev Reševanje Slovencev: Gre za največji humanitarni podvig

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 10:41 29. Marec 2020.

    In kaj storiti z takšno butaro? Navodil se ne bo držala,njeno dejanje pa je zrelo za v psihiatrično v Polju...........tja …

  • ode
    08:28 29. Marec 2020.

    Kateri bedak se je spomnil, da smo iz celega sveta začeli uvažati okužene z virusom. Seveda vse države potnike za …

  • MS
    17:53 28. Marec 2020.

    Kazen za izogib 14 dnevne karantene bi morala biti zaporna kazen vsaj 140 dni! In še denarna kazen 1400 evrov! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.