9-mesečna prepoved za Rogličevega zvezdniškega sotekmovalca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mednarodna kolesarska zveza (UCI) še ni uradno potrdila kazni, a je po kolesarskem svetu zaokrožila informacija, da naj bi neodvisni komite sprejel kar 9-mesečno kazen za Nizozemca, ki je povzročil grozljivo nesrečo.
Oglej si celoten članek

Po zadnjih poročilih naj bi kolesar ekipe Jumbo-Visma Dylan Groenewegen prejel kar 9-mesečno prepoved tekmovanja zaradi svoje vloge pri grozljivi nesreči Fabia Jakobsena na prvi etapi letošnje Dirke po Poljski v Katowicah.

Nizozemski mediji so se dokopali do informacije, da je bi ustanovljen neodvisni arbitražni komite, ki je določil težo kazni, katera traja od avgusta, ko je bil Groenewegen začasno suspendiran, pa vse do 6. maja 2021, ko se bo Nizozemec ponovno lahko začel udeleževati dirk.

27-letnik si je kazen prislužil potem, ko je v zelo hitrem zaključnem sprintu po klancu navzdol nevarno zavil iz svoje smeri ter potisnil Jakobsena v zaščitno ograjo, preko katere ga je naravnost katapultiralo v nesrečnega sodnika ob progi ter ciljno konstrukcijo.

Nesrečni mladi zvezdnik je celo pristal v umetni komi s smrtno nevarnimi poškodbami, a se je na koncu vendarle uspel izvleči z "le" z grozljivimi poškodbami obraza, reber ter medenice, ostal je brez vseh zob, močno pa je nastradala tudi njegova čeljust. Mladi Nizozemec je prestal že številne lepotne operacije, nekaj pa jih ga čaka še v prihodnjem letu, ko se trenutne rane nekoliko zacelijo.

A izjemni borec je preko socialnega omrežja najavil, da bo poizkušal že konec meseca ponovno začeti trenirati. "Čez nekaj tednov bi se morala moja medenica zaceliti in biti močna kot nekdaj. Nato bi ponovno lahko začel s treningi na kolesu."

Groenewegen pa je bil medtem diskvalificiran z dirke ter suspendiran z vseh kolesarskih tekmovanj, kazen pa bo moral služiti do začetka maja.

Če bo UCI potrdila 9-mesečno kazen, bo šlo za rekordno kazen v svetu kolesarstva, ki se ne nanaša na uporabo prepovedanih substanc. UCI naj bi svojo odločitev potrdila do konca tedna.

Jakobsen Še dve operaciji: Ostal sem brez vseh zob Fabio Jakobsen Po hudem padcu razkril: "Bal sem se, da bom umrl!" Na tleh Rogličev kolega v solzah: Na kolesarjenje niti ne pomislim Sledi tožba Povzročitelj: Ne najdem besed, kako mi je žal Foto Hude obtožbe za Rogličevega klubskega kolega: "Moral bi v zapor!" Video Brutalen padec v ciljnem sprintu, kolesar v komi!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.