Clipperja še vedno preganja incident z Dončićem

Foto: Getty Images harrell dončić
Košarkar Los Angeles Clippers še vedno plačuje davek zaradi nespametnega verbalnega napada na Luko Dončić.
Oglej si celoten članek

Košarkar Los Angeles Clippers Montrezl Harrell, ki v uvodnem krogu končnice vodijo s 3:2 v zmaga proti Dallas Mavericks, si je v tretjem krogu privoščil rasistično žaljivko na račun slovenskega košarkarja Luke Dončića.

Po doseženem košu je Harrell, ki je Dončiću zameril protest po njegovi osebni napaki nad Kristapsom Porzingisom, je zvezdnika Dallasa označil za "strahopetno belo pi*ko".

Skorajšnji pretep Škandal! Kar je Harrell storil Dončiću, bi lahko imelo resne posledice

Incident je bil medijsko precej odmeven, še posebej zato, ker NBA končnica v Orlandu mineva tudi ob prizadevanjih za odpravo rasne neenakopravnosti. Harrell ja hitel znikati očitke o rasizmu, pred četrto tekmo pa se je Dončiću tudi osebno opravičil.

Luka je njegovo opravičilo sprejel, tako da sta košarkarja zakopala bojno sekiro.

Iz oči v oči Dončić se je soočil s človekom, ki ga je ozmerjal s "belopolto pi*ko"

Za razliko od Dončića pa nekateri navijači niso bili tako razumevajoči, zato je Harrell še naprej tarča ostrih napadov na družbenih omrežjih.

"Z Lukom sva zatrla vse govorice. Vsi so mi očitali, da sem rasist, toda z Lukom oba dobro veva, kakšna je resnica. Še vedno dobivam sporočila ljudi, ki so veseli, da mi je umrla babica in me zmerjajo s črnuhom," je v spletnem pogovoru z novirko EPSN Kim Adams razkril ameriški krilni center.

Harrell je moral zaradi smrti babice konec meseca julija za nekaj dni zapustiti "mehurček" v Orlandu.

NBA Konec mučnega čakanja "Luka Stopper" V New Yorku trdijo, da imajo protistrup za Dončića Posnetek šokira Svinjarija, da ni večje! Clipper poskušal poškodovati Dončića

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:39 29. Avgust 2020.

    No, če belci ne smejo zmerjati črnih z rasističnimi opazkami, potem ne vidim niti enega razloga, zakaj pa bi bilo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.