Čustven izliv Thomasovega pomočnika: "Kolesarstvo je krut šport"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Moštveni kolega Gerainta Thomasa kljub dobri predstavi na sobotnem kronometru ni bil razpoložen za slavje.
Oglej si celoten članek

Thymen Arensman (Ineos Grenaiders) si je s še eno dobro predstavo v 20. etapi dirke po Italiji zagotovil končno šesto mesto v skupnem seštevku, a je njegov uspeh ostal v senci razočaranja moštvenega kolega Gerainta Thomasa, ki v odločilni vožnji na čas ni bil kos izjemnemu Primožu Rogliču (Jumbo-Visma).

Izvirni komentarji Primož Roglič je zažgal splet, tako so mu čestitali Dončić, Janša, Pahor ...

"No, nismo si želeli takšnega zaključka," se je na izgubo rožnate majice odzval 23-letni Nizozemec. "A tako pač je. To je tisto, zaradi česar je kolesarstvo tako čudovit, a obenem krut šport. Zelo sem ponosen na celotno ekipo. Nikoli ne bom pozabil našega skupnega popotovanja skozi Giro in rezultatov, ki smo jih dosegli na tej poti."

"Izgubili smo Fillipa Ganno, Taa Geoghegana Harta in Pavla Sivakova, kar nam je še dodatno otežilo delo, vendar se nismo predali in verjeli vse do konca. Res sem ponosen na vse, ki so sodelovali."

Kako prisrčno Ne boste verjeli, kaj je Rogličev sin počel med očetovim zmagovitim intervjujem

Foto: Profimedia

"Delal sem v dobro ekipe in v skupnem seštevku končal na šestem mestu. Sprašujem se, kaj bi bilo, če se mi ne bi v uvodnih etapah snela veriga in če ne bi obtičal za nesrečo. Toda zdaj ne morem več ničesar spremeniti."

Radikalna poteza Legendarni kolesar udaril: "To je edini način, če želi kdaj osvojiti Tour!"

"Četrto mesto je bilo dosegljivo, vendar bi svojo uvrstitev med deseterico v trenutku zamenjal za Geraintovo zmago. Med vožnjo na čas so bile moje misli vseskozi z njim. Razočarani smo, toda življenje gre dalje."

"Vesel sem svojega napredka, pridobil sem tudi nove izkušnje. Še ena etapa, potem pa male premora, preden se spet posvetim treningu in se podam v lov za novimi izzivi. Velike čestitke Primožu Rogliču in Jumbo-Vismi," je zapisal Arensman.

Sijajna gesta To se obeta junaškemu Slovencu, ki je pomagal Rogliču

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.