Gobert o Dončiću in slovenskem izpadu v četrtfinalu: "To ni playoff..."

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Center francoske reprezentance se je po uvrstitvi v finale Eurobasketa dotaknil tudi treh največjih zvezdnikov prvenstva, ki so zaključili svojo pot še pred polfinalom.
Oglej si celoten članek

Francoska košarkarska reprezentanca se je s prepričljivo zmago nad Poljsko s 95:54 prebila v finale Eurobasketa, kjer se bo za evropski prestol udarila s Španci.

Potem ko so v četrtfinalu šokirali Slovenijo, Poljaki proti Franciji niso imeli niti najmanjših možnosti. Francozi so prevladovali v vseh elementih igre in na koncu svoje nasprotnike odpihnili z igrišča.

Foto: Profimedia Rudy Gobert

"Tekom tega turnirja smo imeli vzpone in padce. Verjeli smo, da se nikoli ne smemo predati, in zdaj smo v poziciji, da osvojimo zlato medaljo. Zelo dober občutek je biti v finalu in dali bomo vse od sebe, da tekmovanje tudi osvojimo. Smo zelo motivirani. Imamo lepo priložnost in igramo dobro košarko," je tekmo s Španci najavil odlični francoski center Rudy Gobert.

Gobert in druščina niso imeli težav s Poljsko, saj so se nanjo odlično pripravili, potem ko so videli, kaj je slednja napravila Sloveniji. "Bil sem zelo impresioniran z igro Poljske na tekmi s Slovenijo. Vsak igralec je izkoristil svoj čas na igrišču, da je nekaj napravil in pokazal. Še najbolj pa me je impresioniralo, da je Poljska nadaljevala z odlično igro tudi potem, ko jo je Slovenija ujela. To vam pove veliko o moči te ekipe."

Vodstvo "Če bi igrali še desetkrat z njimi, bi devetkrat zmagali"

Poljska je tako proti Sloveniji pokazala, da je resnično dobra ekipa, toda Francija je potrdila, da je vseeno še daleč od najboljših evropskih ekip. Slovo Slovenije tako še naprej ostaja velika blamaža, a je Gobert vseeno našel opravičilo za izpad Slovenije in ostalih velikih favoritov.

Foto: Profimedia Rudy Gobert

Po slovesu Luke Dončića, Nikole Jokića in Giannisa Antetokounmpa je tako francoski center še edini veliki NBA zvezdnik, ki ostaja na evropskem prvenstvu. Gobert pa ima pojasnilo za zgodnje slovo svojih NBA kolegov.

"Veste, na eni tekmi je vse mogoče. Gre za samo eno tekmo, je popolnoma drugače od playoff serij, na katere so navajeni. Tam imaš lahko tri slabe dni, saj lahko igraš celo sedem tekem. Tu pa je vse mogoče. To smo videli kar nekajkrat tekom tega tekmovanja. Pa tudi mi smo bili že dvakrat na robu izpada," je zaključil še edini preostali Evropejec z lanske tekme vseh zvezd lige NBA.

Po šoku "Enostavno se nismo ničesar naučili. Raje bi govoril s hladno glavo." KZS Takšna bo usoda selektorja Sekulića Polom Blažič: "Zdaj se lahko vsi skregamo in si povemo svoje, lahko pa ..." Razkritje Pretepeni Dončić: "V tretji četrtini sem dobil injekcijo" Razočaranje Dončić: Pustil sem na cedilu soigralce in celo državo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.