Izpuhtelo 500 Jordanovih milijonov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pandemija covid-19 ne prizanaša nikomur.
Oglej si celoten članek

Finančnim posledicam v času globalne pandemije koronavirusa se ni mogel izogniti niti najbogatejši športnik vseh časov Michael Jordan. Po poročanju poslovne revije Forbes je šestkratni prvak lige NBA v zadnjem letu izgubil 500 milijonov dolarjev. Njegovo premoženje naj bi se z 2,1 milijarde dolarjev zmanjšalo na 1,6 milijarde.

Šov na tribuni Še nikoli videne podrobnosti najslavnejšega meta v NBA zgodovini

Nekdanji zvezdnik Chicago Bulls in Washington Wizards, ki ima deset naslovov za najboljšega strelca lige, je milijarder postal leta 2014. V 16-letni karieri profesionalnega košarkarja je zaslužil približno 100 milijonov ameriških dolarjev, šele po upokojitvi pa je rast njegovega imperij začela dosegati neslutene višave. 

Val očitkov "Jordan je prekršil vse možne kodekse!"

Foto: Profimedia Michael Jordan superge Najdonosnejše je njegovo poslovno sodelovanje z ameriškim gigantom na področju športne opreme Nikejem, kjer upravlja s svojim oddelkom Jordan Brand pod okriljem mendarodne korporacije. Eden izmed najslavnejših klientov Jordanove znamke je tudi slovenski košarkar Luka Dončić.

Podrobnosti finančne izgube Forbes ne razkriva, navaja pa, da gre za investicije izven sveta NBA košarke, kjer Jordan še vedno uživa status najboljšega košarkarja vseh časov.

Z nadvse uspešnim dokumentarnim filmom The Last Dance, ki pokriva vzpon in razpad dinastije Chicago Bulls v 90. letih prejšnjega stoletja, se je 58-letni Jordan lani spet znašel v središču pozornosti športne javnosti.

Film je razkril številne doslej neznane podrobnosti o košarkarski legendi in jo predstavil mlajšim generacijem navijačev širom sveta.

Jordan je tudi večinski lastnik košarkarske ekipe Charlotte Hornets.

Gnusen zločin Kruta usoda Jordanovega očeta, identificirali so ga šele po zobeh Razodetje Jordanova hči končno vidi jasno sliko: "Zdaj šele razumem!" Režiser razkriva Jordan je dopustil marsikaj, a pri tem je potegnil črto

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:20 28. Marec 2021.

    Prodajal fotokopiran podpis na štracah in cipelah.. Če bi prodajal podpisane maskice bi povečal premoženje za 500 miljonov!

  • 20:46 27. Marec 2021.

    Bogi...dajmo jokat...pa zbirat.

  • 13:10 27. Marec 2021.

    Pošlji sms Jordan5 za donacijo :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.