Na isti dan tudi tri slovenske zmage

Foto: Epa
Foto: Epa
Sreda, 19. decembra 2018, bo ostala v spominu zapisana po dveh zmagah alpskih smučarjev, zimsko predbožično pravljico sta pričarala Ilka Štuhec in Žan Kranjec. Po podatkih spletnega portala nacionalne radiotelevizije rtvslo.si se je enajstkrat v zgodovini zgodilo, da je bil v zimskih pokalih na isti dan več kot en slovenski zmagovalec. Ostali zimski športi in najnovejše novice o njih, se nahajajo na naših športnih straneh.
Oglej si celoten članek

Slavko Jerič, ki pripravlja portal Športni SOS, je iz morja statističnih podatkov izbrskal, da je bilo dvojnih zmag slovenskih tekmovalcev v zimskih pokalih svetovnega pokala več.

Nagrade Toliko sta ob svojih zmagah zaslužila Kranjec in Štuhčeva

Vsega skupaj je bilo takšnih primerov v zgodovini svetovnih pokal zimskih športov enajst. Na posebnem mestu je še vedno 13. februar 2016, ko so se zmage veselili kar trije slovenski zimski športniki - skakalca Maja Vtič in Peter Prevc ter Filip Flisar.

Izreden uspeh Massi razdelil pohvale: "Pričakovan rezultat"

Leta 1987 (25.1.) sta bila zmagovalca na isti dan skakalec Primož Ulaga in alpski smučar Bojan Križaj. Špela Pretnar in Matjaž Vrhovnik sta zmagi v alpskem smučanju na isti dan osvojila 20. februarja 2000.

Štirinajstega marca 2009 sta bili zmagovalki dneva alpska smučarka Tina Maze in smučarska tekačica Petra Majdič.

Prehitela legendo Pred Štuhčevo samo še Tina Maze

Deveti januar 2010 je bil dan, ko sta se pod dvojno slovensko zmago podpisala skakalec Robert Kranjec in tekačica Petra Majdič.

Robi Kranjec in Mazejeva sta si razdelila zmagoviti dan za Slovenijo 27. januar 2013.

To je povedal Hirscher po bolečem porazu pristopil do Kranjca

Tudi 10. marca 2013 je bil dan, ki je pričaral slovenskim ljubiteljem športa prav posebno vzdušje, režiserja tega sta bila znova alpska smučarka Tina Maze in deskar Rok Marguč.

Petindvajseti januar 2014 je zapisan v zgodovino slovenskega športa, kot dan, ko sta zmagala Tina Maze in skakalec Peter Prevc.

Nato je istega leta, a ne v isti zimi, sledil še 5. december, ko je bila na vrhu razpredelnice v smučarskih skokih Špela Rogelj, Tina Maze pa je slavila v alpskem smučanju.

Nezgoda na startu Štuhčeva: Prestrašila sem se, skoraj sem se prekucnila

Jurij Tepeš in Jakov Fak, torej skakalec in biatlonec, sta skupaj zmagala na isti dan 22. marca 2015.

Rekorden pa je bil dan pred Valentinovim leta 2016, 13. februar, dan trojne slovenske zmage v režiji Vtičeve, Prevca in Flisarja.

Skok v zakulisje Tega se ne da hliniti, tako je slavil novinar RTV Slo

Po dveh letih in desetih mesecih pa sta za novo pravljico poskrbela Štuhčeva s superveleslalomsko zmago v Val Gardeni in Žan Kranjec s krstno veleslalomsko zmago.

Ostali zimski športi in najnovejše novice o njih, se nahajajo na naših športnih straneh.

Poklon Štuhčevi Tako sta reagirali Mazejeva in Vonnova

Približek Dragi FIS, to pač ni slovenska zastava

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.