Šport > Zimski športi
427 ogledov

Na isti dan tudi tri slovenske zmage

žan kranjec Epa
Sreda, 19. decembra 2018, bo ostala v spominu zapisana po dveh zmagah alpskih smučarjev, zimsko predbožično pravljico sta pričarala Ilka Štuhec in Žan Kranjec. Po podatkih spletnega portala nacionalne radiotelevizije rtvslo.si se je enajstkrat v zgodovini zgodilo, da je bil v zimskih pokalih na isti dan več kot en slovenski zmagovalec.

Slavko Jerič, ki pripravlja portal Športni SOS, je iz morja statističnih podatkov izbrskal, da je bilo dvojnih zmag slovenskih tekmovalcev v zimskih pokalih svetovnega pokala več.

ilka štuhec Nagrade Šport Toliko sta ob svojih zmagah zaslužila Kranjec in Štuhčeva

Vsega skupaj je bilo takšnih primerov v zgodovini svetovnih pokal zimskih športov enajst. Na posebnem mestu je še vedno 13. februar 2016, ko so se zmage veselili kar trije slovenski zimski športniki - skakalca Maja Vtič in Peter Prevc ter Filip Flisar.

andrea massi Izreden uspeh Šport Massi razdelil pohvale: "Pričakovan rezultat"

Leta 1987 (25.1.) sta bila zmagovalca na isti dan skakalec Primož Ulaga in alpski smučar Bojan Križaj. Špela Pretnar in Matjaž Vrhovnik sta zmagi v alpskem smučanju na isti dan osvojila 20. februarja 2000.

Štirinajstega marca 2009 sta bili zmagovalki dneva alpska smučarka Tina Maze in smučarska tekačica Petra Majdič.

ilka štuhec Prehitela legendo Šport Pred Štuhčevo samo še Tina Maze

Deveti januar 2010 je bil dan, ko sta se pod dvojno slovensko zmago podpisala skakalec Robert Kranjec in tekačica Petra Majdič.

Robi Kranjec in Mazejeva sta si razdelila zmagoviti dan za Slovenijo 27. januar 2013.

marcel hirscher To je povedal Šport Hirscher po bolečem porazu pristopil do Kranjca

Tudi 10. marca 2013 je bil dan, ki je pričaral slovenskim ljubiteljem športa prav posebno vzdušje, režiserja tega sta bila znova alpska smučarka Tina Maze in deskar Rok Marguč.

Petindvajseti januar 2014 je zapisan v zgodovino slovenskega športa, kot dan, ko sta zmagala Tina Maze in skakalec Peter Prevc.

Nato je istega leta, a ne v isti zimi, sledil še 5. december, ko je bila na vrhu razpredelnice v smučarskih skokih Špela Rogelj, Tina Maze pa je slavila v alpskem smučanju.

Ilka Štuhec Nezgoda na startu Šport Štuhčeva: Prestrašila sem se, skoraj sem se prekucnila

Jurij Tepeš in Jakov Fak, torej skakalec in biatlonec, sta skupaj zmagala na isti dan 22. marca 2015.

Rekorden pa je bil dan pred Valentinovim leta 2016, 13. februar, dan trojne slovenske zmage v režiji Vtičeve, Prevca in Flisarja.

Skok v zakulisje Šport Tega se ne da hliniti, tako je slavil novinar RTV Slo

Po dveh letih in desetih mesecih pa sta za novo pravljico poskrbela Štuhčeva s superveleslalomsko zmago v Val Gardeni in Žan Kranjec s krstno veleslalomsko zmago.

maze vonn Poklon Štuhčevi Šport Tako sta reagirali Mazejeva in Vonnova ilka štuhec Približek Šport Dragi FIS, to pač ni slovenska zastava
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.