Oblikovanje telesa: Se celulita lahko res znebimo?

Foto: Žurnal24 celulit, masaza
Pri celulitu gre za podkožno maščobo, zelo pomembni so vzroki nastanka celulita …
Oglej si celoten članek

V spodnjem članku smo že pojasnili, kaj je celulit in zakaj nastaja.

Pravi odgovor Zato so moški brez celulita

Tokrat nas je zanimalo, ali se celulita lahko resnično znebimo. “Ko govorimo o maščobi pri celulitu, ne mislimo na telesno maščobo, ki jo lahko izgubimo s hujšanjem. Govorimo o podkožni maščobi,” pojasnjuje zdravstveni in kozmetični tehnik v solkanski Hiši lepote Mreci Polona Vegelj.

Pravi, da ga imajo prav zaradi tega tudi suhe ženske in ga s fizično vadbo zelo težko odstranimo.

“To je podkožna maščoba. To je maščoba dermalnega dela, ki se nahaja v plasti kože, ki jo imenujemo ustnica. Z redno vadbo povečamo mišično maso, zmanjšamo odstotek maščobe v telesu, ne odpravimo pa celulita, ki se nahaja v teh podkožnih žepkih,” opisuje Polona.

Foto: O. A. Polona Vegelj Pri negi celulita je potrebno po njenih besedah najprej ugotoviti pravi vzrok nastanka celulita: “Ali so to hormonske težave, zastoj vode, slaba jakost žilnih sten, nič telesne aktivnosti, zaradi česar je celoten metabolizem upočasnjen, ali premalo pije, zaužije preveč soli in tako dalje.”

Sama ima pred nego celulita s strankami posvet, da spozna njen življenjski slog in pride do ugotovitve vzroka nastanka celulita.

“Ko začnemo izvajati nege, ki so za določeno osebo najbolj primerne in ki delujejo tudi na vzrok nastanka celulita, ne samo na razgradnjo fibroznih vozlov, dobimo dolgotrajne rezultate,” pravi.

Ga lahko odpravimo?

Ko sem jo vprašala, ali se lahko celulit v celoti odpravi, je pritrdila brez obotavljanja. Dodala pa je, da je to zelo zahtevno delo, saj je nastajanje celulita povezano z našim življenjskim slogom, zato se je potrebno z njim boriti in telo negovati vsak dan.

Ko želijo ženske odpraviti celulit, se ponavadi odpravijo v kozmetične centre in se ga uspešno znebijo: “Ali se ga znebijo v celoti ali ne, je odvisno tudi od denarja, ki ga želi oseba za to nameniti.”

Potem se ženske pogosto nehajo ubadati s celulitom. Zato so nekaj časa brez celulita, s starim življenjskim slogom pa se znova pojavi. Če smo s tretmaji odpravljali tudi vzroke nastanka celulita in bomo pazili tudi na prehrano, se bo ta celulit po Poloninih besedah pojavil kasneje.

Če bomo celulit z raznimi napravami in kozmetiko odpravili na hitro, se bo tudi celulit povrnil hitreje.

Oblikovanje telesa - izziv

Na Žurnalu24.si smo začeli z izzivom ženskega oblikovanja telesa, v katerem tri novinarke v različnih starostnih obdobjih in okoliščinah objektivno pišejo o dolgoročnem oblikovanju telesa. Več o izzivu si lahko preberete v spodnjem članku.

Tri zgodbe Objektivno raziskovanje o oblikovanju ženskega telesa

Prva novinarka je 34-letna mati dveh otrok, ki je zaradi hitrega načina živlejnja pozabila na svoje telo. Njene prve objave tukaj:

Izziv 34-letna mati dveh malčkov nad celulit

Prehrana Prehrana: O oblikovanju telesa, ki zdrži vse življenje

Oblikovanje telesa Oblikovanje telesa: Tako je spanje povezano s hujšanjem

Druga dama je 39-letnica, ki ima težave s sedečim načinom življenja. Njena prva objava je tukaj: 

Izziv Oblikovanje telesa: Je to dovolj? Bo šlo? Ali sploh kaj napredujem?

Zdravje Oblikovanje telesa: Po 8-stopenjskem pregledu sledil šok

Tretja dama je 51-letna mati, ki ima težave predvzem zaradi hormonskih spremeb. Njene prve objave so tukaj: 

Izziv Oblikovanje telesa: Ker že voham pomlad in seveda, ta nesrečni emšo

Izziv Oblikovanje telesa: "Pri meni je obveljalo pravilo, da se počasi daleč pride"

Maščobe v telesu Oblikovanje telesa: Takšnih rezultatov nisem pričakovala in tehtnica ne pove vsega

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.